La pàgina mostra la cara dels sospitosos.
Captura del web d'Interior
Barcelona

El Col·legi d'Advocats de Barcelona demana a Interior que clausuri la web de delació

El Col·legi d'Advocats de Barcelona ha sol·licitat en un comunicat que el Departament d'Interior tanqui la pàgina web de delació, on s'identifiquen hipotètics esvalotadors. El col·lectiu considera que atempta "contra el dret a la presumpció d'innocència, a l'honor i a la pròpia imatge".

RedaccióActualitzat
El Col·legi d'Advocats afirma que cal l'autorització d'un jutge per poder difondre les fotografies i les imatges de ciutadans que no han estat imputats judicialment.

Pels advocats, el fet que hi hagi violència al carrer protagonitzada per grups minoritaris no justifica ni legitima cap reforma legislativa que tendeixi a reduir drets constitucionals com el de reunió o de manifestació. La institució insta el Departament d'Interior que resolgui "aquells aspectes que poden  considerar-se inconstitucionals".

D'aquesta manera, el Col·legi d'Advocats s'afegeix als posicionaments d'altres entitats com l'Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans, que ha presentat davant del jutge una demanda perquè es clausuri la pàgina web.

A més, aquest mateix dilluns el síndic de greuges, Rafael Ribó, ha obert una investigació d'ofici sobre la legalitat de la web.

Anar al contingut