Barcelona

L'aportació de la Generalitat a les escoles bressol variarà segons la mida i condicions del municipi

El model de finançament de les escoles bressol públiques canviarà el curs 2012-2013. El principal canvi és que la part de la quota que paguen les famílies variarà segons la renda que tinguin, i també ho farà l'aportació de la Generalitat, que tindrà en compte la dimensió i la realitat socioeconòmica dels municipis. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat en comissió al Parlament aquest canvis juntament amb la reducció de la subvenció de la Generalitat per al curs que està acabant, que es retalla 300 euros i queda en 1.300 per alumne.

RedaccióActualitzat
Les llars d'infants públiques estaven a l'espera des de feia mesos que la Generalitat confirmés com reduiria l'aportació del curs 2011-2012. El curs passat va ser de 1.600 euros per cada plaça, quantitat que ara es redueix fins als 1.300.

En una compareixença a la comissió d'Educació del Parlament, la consellera Irene Rigau ha justificat la retallada per l'eliminació d'una partida pressupostària de 17 milions d'euros procedent del govern espanyol i per la situació econòmica actual.

Rigau ha avançat que, el curs que ve, la subvenció quedarà per sota d'aquests 1.300 euros per plaça. La quantitat variarà segons la realitat socioeconòmica i la mida dels municipis i els ingressos familiars, un barem que ja fan servir alguns municipis.

Es tracta d'un sistema flexible que, diu Rigau, s'adaptarà millor a cada realitat. "Cal tenir en compte la mida i les disponibilitats, perquè no és el mateix donar 1.800 euros a Avinyó que a Santa Coloma de Gramenet", ha explicat. La consellera ha argumentat que només d'aquesta manera es podrà garantir la "sostenibilitat" del sistema de guarderies públiques.

A més, ha criticat la "gestió arbitrària" que, segons ella, ha suposat la creació de més de 40.000 places de 0 a 3 anys entre el 2004 i el 2012. Són unes 10.000 més de les que estaven previstes. Rigau ha afegit que ara mateix hi ha uns 65.000 places públiques, però 15.000 estan lliures perquè 127 municipis van crear més places de les necessàries al municipi, segons el nombre de criatures inscrites al padró. 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut