Web dels Mossos contra la violència urbana
Imatge de la web del Departament d'Interior per demanar col·laboració contra la violència
Barcelona

Admesa a tràmit la denúncia de l'Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans per tancar la web de delació

L'Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans ha presentat davant del jutge una demanda perquè es clausuri la pàgina web dels Mossos d'Esquadra en què es demana a col·laboració ciutadana per delatar els sospitosos de provocar aldarulls durant la vaga general del 29 de març i el jutge l'ha admès a tràmit, segons han avançat fonts judicials a Catalunya Ràdio.

RedaccióActualitzat
Un dels advocats de l'associació, Àlex Solà, ha criticat a Catalunya Ràdio que la pàgina vulnera "de manera absolutament flagrant" la llei de protecció de dades, a més de danyar "el dret a la pròpia imatge, el dret a l'honor i el dret a la presumpció d'innocència". Un altre dels arguments de l'associació per sol·licitar el tancament de la pàgina web és que criminalitza les persones que hi apareixen sense que s'hagi demostrat que han comès cap delicte: "S'estan publicant unes imatges que permeten reconèixer les persones, perquè aquesta és la finalitat de la web, amb una atribució genèrica que tenen dades d'incriminació amb fets delictius o vandàlics".

Des que la web es va posar en funcionament, el 24 d'abril, ja s'han identificat 21 de les 68 persones que hi apareixen. El dia que es va posar en marxa, la web contenia imatges de dues persones més, una de les quals era menor, i les seves fotografies es van retirar i l'altra apareixia dues vegades a la pàgina.

Aquest dilluns, el síndic de greuges, Rafael Ribó, ha obert una investigació d'ofici sobre la legalitat de la web.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut