Els reis d'Espanya en una foto d'arxiu en blanc i negre: el rei li fa un petó a la galta a la reina
Una de les fotografies facilitades per la Casa del Rei
Madrid

50 anys del casament dels reis d'Espanya sense cap celebració ni commemoració oficial

El rei Joan Carles i la reina Sofia compleixen avui el 50è aniversari de l'enllaç matrimonial que va reunir, el 1962, 137 reis i prínceps de les cases reials europees, unes noces d'or que han decidit no celebrar, almenys de manera oficial.

RedaccióActualitzat
Els problemes amb la justícia d'Iñaki Urdangarin, el marit de la infanta Cristina, són només una part dels maldecaps que ha hagut d'afrontar la casa reial aquest any, un any en què el rei Joan Carles i la reina Sofia celebren 50 anys de casats.

Concretament la celebració de les noces d'or és avui, però, malgrat el simbolisme de la data, la Zarzuela ha decidit no preparar cap tipus de celebració pública com, per exemple, la que es va fer l'any 1987 per les noces de plata.

La Casa del Rei ha assenyalat que els monarques van decidir no organitzar cap celebració mesos abans que el rei hagués de passar pel quiròfan després de tenir una caiguda mentre era a Botswana en un safari per caçar elefants.

Tot i això, la Casa del Rei ha posat a disposició dels mitjans informatius interessats a commemorar aquesta efemèride un CD titulat "Noces d'or de SSMM els reis: 50 anys, 50 imatges", que recull una selecció de fotos sobre la vida dels reis des del seu casament.


Anar al contingut