La cancellera alemanya, Angela Merkel
La cancellera alemanya, Angela Merkel
Berlín

Merkel accepta parlar de creixement econòmic, però insisteix que el pacte d'austeritat no es toca

Creixement sí, però sense bandejar l'austeritat. La cancellera alemanya, Angela Merkel, respon d'aquesta manera al corrent europeu que apunta que s'ha d'afluixar en les retallades i començar a pensar en reactivar l'economia. Merkel admet que cal parlar de creixement i anuncia una cimera al juny per posar en marxa mesures d'activació, però insisteix que l'austeritat no es toca.

RedaccióActualitzat
Angela Merkel es nega en rodó a renegociar el pacte d'austeritat europeu. D'aquesta manera tan rotunda respon en declaracions als mitjans alemanys a les propostes que ha fet el candidat socialista francès, François Hollande.

Merkel reitera que el pacte no es pot renegociar, com va afirmar Hollande, quan 25 països ja l'han firmat. Tot i això, la cancellera admet que cal parlar de creixement. Per això, ha anunciat que Brussel·les està preparant una agenda per parlar de la reactivació econòmica que ha d'estar a punt per a la cimera de caps d'estat que se celebrarà al juny.

Els defensors del creixement

Els plantejaments de la cancellera alemanya comencen a ser qüestionats per alguns països de l'euro, que advoquen per aplicar mesures per al creixement de manera urgent. Fins i tot el president del Banc Central Europeu, que fins ara ha donat suport a les mesures d'austeritat, ha afirmat que cal un pacte en favor del creixement.

En el marc de la campanya electoral francesa, Hollande ha dit a Merkel que Alemanya tota sola no pot decidir el futur d'Europa. De moment, ja hi ha prevista una reunió informal just després de les eleccions franceses per fer una posada en comú.
Anar al contingut