Màlaga

"Els nens salvatges" de Patricia Ferreira guanya la Bisnaga d'Or del Festival de Cinema de Màlaga

La pel·lícula catalana "Els nens salvatges", de la directora Patricia Ferreira i coproduïda per TV3, s'ha emportat aquest dissabte la Bisnaga d'Or al 15è Festival de Cine de Màlaga. El film s'ha endut també tres premis més: al millor guió i dos premis per al repartiment, el de la orientadora social d'institut, Aina Clotet, i la d'un jove i rebel amant dels grafitis, Àlex Monner, de qui han seduït la força interpretativa i la naturalitat.

RedaccióActualitzat
Un premi compartit exaequo amb un altre actor barceloní, Álvaro Cervantes, per la coproducció catalana "El sexe dels àngels" i també amb trio protagonista. Ell és en Rai, un jove que viu al marge de les normes que truca a la porta d'una parella i desencadena tota mena de passions. I guardó també a la fotografia de Sergi Caballero.

A Imanol Uribe li ha somrigut igualment el veredicte. Millor director per "Miel de Naranjas", una història d'amor, secrets i infiltrats a les files franquistes.

El debut de Paco León darrere les càmeres i el de la seva mare al davant no podia ser més sonat. Si el seu retrat divertit i inclassificable a "Carmina o revienta" va ser l'esdeveniment mediàtic del certamen, ara marxa amb tres guardons, l'especial del jurat, el del públic, i el de millor actriu per al magnetisme d'aquesta mare coratge.

I Antonio Dechent ha estat la rèplica del premi en masculí. El seu paper com a venedor en hores molt baixes ha merescut el màxim elogi, així com el de la crítica, que s'ha decantat també per "A puerta fría", del realitzador barceloní Xavi Puebla.

Isona Passola, membre del jurat, ja semblava ensumar bones vibracions per al cine català. "Kanimambo" i la seva triple mirada sobre Moçambic i el documental "Al fossat" sobre els músics del Liceu han rebut mencions especials del jurat. I "The Pelayos" ha vist recompensat el seu trepidant muntatge.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut