El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi (Foto: EFE)
El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi (Foto: EFE)
Brussel·les

El president del BCE se suma a les veus que demanen mesures que fomentin el creixement

El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, es postula a favor d'un pacte pel creixement, en lloc de focalitzar-se només en polítiques d'austeritat. És a dir, reactivar l'economia sense deixar de banda la consolidació fiscal, que ha qualificat d'inevitable. Draghi se suma, doncs, a les veus de diversos dirigents europeus que les últimes setmanes han coincidit a demanar polítiques dirigides a promoure el creixement.

RedaccióActualitzat
Amb l'objectiu d'activar l'economia, el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, ha demanat als socis comunitaris un pacte sobre el creixement, en la línia del pacte fiscal de finals de març. D'aquesta manera, Draghi aposta no només per l'austeritat per sortir de la crisi: "Ja tenim un pacte fiscal, el que ara tinc més al cap és tenir un pacte pel creixement".

El candidat socialista a les eleccions presidencials franceses, François Hollande, que al llarg de tota la campanya electoral ha fet seu aquest missatge, ha lloat la postura de Draghi i l'ha considerat un reforç de la seva pròpia tesi. Tot i insistir que la seva intenció no és enfrontar-se amb la cancellera alemanya sobre aquesta qüestió, Hollande ha deixat clara la seva disposició a mantenir un diàleg ferm amb ella i a no dissimular les divergències.

Precisament, la mateixa Angela Merkel, segons el diari "El Economista", va dir en un discurs davant el seu partit que "l'austeritat per si sola no resoldrà la crisi".

Aquesta onada de veus en favor de mesures que fomentin el creixement es pot posar de manifest avui, a la conferència econòmica que se celebra a Brussel·les i que pot marca un gir en la política econòmica de la UE. Els presidents del Consell Europeu, Herman van Rompuy, i de la Comissió  Europea, José Manuel Durao Barroso, i els primers ministres d'Itàlia,  Mario Monti, i Bèlgica, Elio Di Rupo, participaran en aquest fòrum, on tenen previst apostar per aquest canvi de rumb.

En aquest context, els comptes que ha presentat la Comissió Europea per al 2013 creixen un 7% perquè s'ha de pagar als Estats membres inversions que han avançat.


Anar al contingut