El Reial Madrid cau eliminat de la Champions als penals davant el Bayern i la "décima" haurà d'esperar

El Reial Madrid va caure eliminat de la Champions als penals, davant del Bayern, i la "décima" haurà d'esperar. I això que els merengues es van situar amb un 2-0 al primer quart d'hora de partit, amb dues dianes de Cristiano Ronaldo -la primera de penal-. Abans de la mitja hora, Robben va escurçar distàncies amb el 2-1 també de penal; un resultat que igualava l'eliminatòria i que va forçar la pròrroga. Els gols no van arribar tampoc i els penals van ser inevitables. El Bayern en va transformar 3 i el Madrid 1, ja que no va ser necessari que els blancs fessin el cinquè llançament.

Amb el 2-1 d'avantatge del partit d'anada, el Reial Madrid tenia clar abans de saltar a la gespa que havia d'anar a buscar el gol. I així ho va fer. Abans del primer quart d'hora, els de Mourinho ja guanyaven 2-0, amb dos gols de Cristiano Ronaldo. El primer de penal, al minut 7 -una pena màxima que havia comès Alaba en tapar amb la mà una rematada de Di María dins l'àrea-. I la segona diana del portuguès va arribar gràcies a una assistència d'Özil.

Entremig dels dos gols, el Bayern també hi va dir la seva. Robben va fallar una gran ocasió enviant a fora una centrada d'Alaba a la banda esquerra. El mateix Alaba, Ribéry i Mario Gómez van disposar de bones ocasions, però els xuts van acabar a fora. Les arribades del Bayern a l'àrea del Madrid van començar a intensificar-se. Pepe va cometre penal en derribar Mario Gómez i va veure la groga. Robben va escurçar distàncies des dels onze metres i va igualar l'eliminatòria amb el 2-1.

El Bayern va seguir insistint abans del descans. Mario Gómez, sol, va rematar a les cames de Casillas. I al temps afegit un xut de falta de Robben la va atrapar Casillas. En l'acció, Pepe va tocar la pilota amb la mà, però l'àrbitre ni va assenyalar penal ni li va ensenyar la segona groga.

La segona part va començar amb un cop de cap de Mario Gómez a fora. A mesura que van avançar els minuts, el Reial Madrid va anar reculant i va cedir per complet la pilota al Bayern. Només Ronaldo de falta ho va provar. La resta va ser joc del Bayern, que tampoc no va trobar el camí del gol tot i tenir la possessió. Ja en l'últim quart, el Reial Madrid va renunciar a qualsevol opció atacant prioritzant la defensa per evitar una diana dels alemanys. Amb el 2-1 la pròrroga va ser inevitable.

La pròrroga ja va ser taquicàrdica. Sense ocasions clares, però, davant uns jugadors que cada cop anaven més justos de forces. Per donar aire, Mourinho va donar entrada a Higuaín i Granero en els llocs de Benzema i Özil. El Bayern només va fer un canvi, Müller per Ribéry. El 2-1 no es va moure del marcador i van anar als penals.

Des dels onze metres, el Bayern va començar transformant els dos primers llançaments a través d'Alaba i Mario Gómez. En canvi, el Madrid va fallar els dos primers perquè Neuer va aturar els xuts de Cristiano Ronaldo -portava 27 penals consecutius transformats- i Kaká. Els nervis van augmentar quan Kross i Lahn van fallar els dos següents per als alemanys i Xabi Alonso va fer el primer per als blancs. Després Sergio Ramos va fallar el quart penal i Schweinsteiger va fer el cinquè, que eliminava el Madrid.

Aquesta temporada fa exactament 10 anys que el Madrid no guanya la Champions i no arriba a una final. L'última va ser el 2002.