El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso
El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso (Foto: Reuters)
Brussel·les

La Comissió Europea proposa augmentar un 6,8% el pressupost comunitari per a l'any vinent

La Comissió Europea ha proposat un esborrany del pressupost comunitari de l'any 2013 que inclou un augment de la despesa d'un 6,8% per tal d'afrontar les obligacions de pagament encara pendents, la qual cosa contrasta amb la política d'austeritat impulsada des de Brussel·les per afrontar la crisi. "Sembla que tothom està d'acord que es necessita consolidació fiscal; però no només això. També necessitem inversió per créixer", ha dit el president de la Comissió, José Manuel Durao Barroso.

RedaccióActualitzat
Durao Barroso ha explicat que en el context actual de crisi és més necessari que mai no retallar el finançament comunitari als països de la Unió Europea, ja que molts d'ells travessen dificultats pressupostàries i els fons europeus són la seva "única oportunitat de tenir algun tipus d'inversió".

Els compromisos de pagament contrets per al 2013 ascendeixen a 150.900 milions d'euros, un 2% més que l'any anterior. El comissari europeu de Pressupostos, Janusz Lewandowski, ha explicat que aquest augment es deu al fet que l'any que ve és l'últim del marc pressupostari plurianual 2007-2013 i caldrà respondre a les obligacions de pagament adquirides en el passat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut