El Tobotronc d'Andorra
Imatge d'arxiu de l'atracció andorrana del Tobotronc
Andorra

La família de la nena accidentada al Tobotronc denuncia l'atracció andorrana

La família de la nena accidentada a l'atracció Tobotronc d'Andorra l'estiu passat porta el cas als tribunals. Denuncien irregularitats tant en les mesures de seguretat com en la manera de procedir del parc d'esbarjo Naturlàndia.

RedaccióActualitzat
Els familiars de la menor afirmen que no s'apliquen els requisits de seguretat que indica el fabricant de l'atracció ni tampoc han pres cap mesura correctora d'ençà de l'accident.

Després de 8 mesos de converses amb Naturlàndia, societat participada en un 80% pel Comú de Sant Julià de Lòria, i sense cap resposta, aquesta mateixa setmana interposaran una reclamació per la via civil als jutjats andorrans.

Arran de l'accident, la nena, de 10 anys, va quedar amb un peu mig seccionat i encara està en fase de recuperació. El pare de la nena, Mark Mackay, explica que no han plantejat la demanda per treure'n un benefici econòmic, sinó perquè s'evitin més accidents.

Entre d'altres, s'han detectat deficiències en els cinturons de subjecció a l'atracció i que no es respecta l'alçada mínima per deixar accedir els nens a l'atracció.

Un estudi del ministeri d'Economia andorrà xifra en una cinquantena els accidents que hi hagut en el Tobotronc d'ençà que va entrar en funcionament el 2008. Es tracta del tobogan més gran del món, amb 5 quilòmetres de llargada i amb un desnivell de 400 metres, i amb diversos revolts a cada cantó. Els usuaris hi baixen durant vuit minuts amb una vagoneta on els queden les cames al descobert.






Anar al contingut