París

Hollande i Sarkozy volen capitalitzar els vots de Le Pen per a la segona volta

La pugna entre el socialista François Hollande, guanyador de la primera volta de les presidencials franceses, i l'encara president, el conservador Nicolas Sarkozy, passa pels votants de l'extrema dreta. Hollande busca el suport dels que volen castigar Sarkozy, mentre que el dirigent de la UMP intenta convèncer-los dient-los que entén que estiguin frustrats per la crisi. Enfortida per un resultat millor del que es pronosticava, Marine Le Pen no ha demanat el vot per ningú.

RedaccióActualitzat
La victòria de François Hollande a la primera volta de les eleccions franceses ha tornat l'esperança a l'esquerra després de 17 anys fora del poder presidencial. Hollande s'ha imposat per un marge estret al president sortint Nicolas Sarkozy. Ha obtingut un 28'6% de vots davant dels 27'1% de l'encara president. I és la primera vegada que un president sortint no guanya la primera volta.

De cara a la segona, el 6 de maig, seran clau els vots que han anat cap als altres candidats. Hollande espera sumar els dels candidats de més a l'esquerra, com ara Jean-Luc Mélenchon, o fins i tot els dels centristes de François Bayrou. Sarkozy, per la seva part, vol aglutinar els de dreta i per això ha afirmat que ha "escoltat" el "vot de patiment" d'aquests electors que, segons ha dit, no han d'aguantar que altres candidats els "insultin". 

El Front Nacional de Le Pen, que ha assolit el 17,9% dels vots, mira més cap enllà del 6 de maig i parla d'una "tercera volta" per referir-se a les legislatives del juny, en què aspira a confirmar l'ascens. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut