Barcelona

Jonas Jonasson i Eduardo Mendoza, els més venuts aquest Sant Jordi

"L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra", de Jonas Jonasson, i les novel·les de Rafel Nadal i Lluís Llach encapçalen la llista de títols de ficció en català més venuts aquesta diada de Sant Jordi a Catalunya. En castellà pugen al podi Eduardo Mendoza, Jonasson i Almudena Grandes. L'endemà de la diada, el sector ha confirmat l'optimisme que ja va viure durant la jornada: la facturació ha pujat un 8% respecte l'any anterior i s'eleva a 18,7 milions d'euros. La xifra és inferior als 20 milions d'euros facturats l'any 2010.

RedaccióActualitzat
Llibres de ficció en català

"L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra" de l'escriptor suec Jonas Jonasson és el llibre de ficció en català més venut durant aquest Sant Jordi segons el balanç del Gremi de Llibreters de Catalunya i de les llibreries Abacus. Tot i la seva popularitat, Jonasson no ha pogut venir a Barcelona a signar perquè ja està treballant en la seva segona novel·la.

El segueixen "Quan érem feliços", del periodista Rafel Nadal, que és el premi Josep Pla 2012, i "Memòria d'uns ulls pintats", del debut literari del cantautor Lluís Llach, que no ha signat exemplars. Per darrere d'ells han quedat "Jo confesso", de Jaume Cabré, i "La dona veloç", d'Imma Monsó, premi Ramon Llull 2012.


No ficció en català

El tercer volum de les memòries de Jordi Pujol, "Memòries III: De la bonança a un repte nou (1993-2011)", lidera les vendes en llengua catalana. La segona posició és per "El menjar de la família" de Ferran Adrià, un llibre que recull menús senzills per fer a casa i que s'inspiren en els àpats que feia l'equip de "El Bulli" mentre cuinaven.

Els segueix "Viatge a l'optimisme" d'Eduard Punset, un dels escriptor recurrents en el rànquing dels més venuts per Sant Jordi.  "Fago" de Carles Porta i "Diguem prou" d'Arcadi Oliveres  estan també entre els més regalats.



Ficció en castellà

El veterà Eduardo Mendoza, encapçala les vendes amb la seva última novel·la "El enredo de la bolsa y la vida", seguit de la versió en castellà de l'avi del suec Jonas Jonasson.

La tercera posició és per "El lector de Julio Verne" d'Almudena Grandes. Carlos Ruiz Zafón, un assidu entre els més venuts per Sant Jordi, ocupa el quart lloc amb "El prisionero del Cielo", seguit de "Las horas distantes" de Kate Morton.






No Ficció en castellà

Economia, cuina o autoajuda són alguns dels temes que han triomfat en aquesta categoria. El més venut és "Más allá del crash", de l'economista Santiago Niño-Becerra. Ferran Adrià ocupa la segona posició amb "La comida de la família".

La monarquia espanyola ha estat centre d'atenció durant les últimes setmanes. Això pot haver despertat l'interès de molts lectors cap a "La soledad de la reina: Sofía, una vida" escrit per Pilar Eyre i que ha aconseguit ser el tercer llibre més venut d'aquesta categoria. "El arte de no amargarse la vida" de Rafael Santandreu i "Haciendo majaradas, diciendo tonterías" de Mario Vaquerizo tanquen la classificació.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut