parlament
La presidenta, Núria de Gispert, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, han obert la lectura
Barcelona

Polítics i membres de la societat civil llegeixen junts al Parlament fragments de "La vida i la mort d'en Jordi Fraginals", de Josep Pous i Pagès

El Parlament commemora la diada de Sant Jordi amb una lectura de fragments de "La vida i la mort d'en Jordi Fraginals", del novel·lista i dramaturg Josep Pous i Pagès.

RedaccióActualitzat
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, han obert la lectura, en què participaran també els alcaldes de Figueres i Avinyonet de Puigventós, Santi Vila i Josep Maria Bartolomé respectivament, els municipis on va néixer i viure Pous.

També llegiran fragments de l'obra diputats i representants de la societat civil, entre els quals la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, el director de l'Ateneu Barcelonès, Francesc Cabana, els actors Lluís Soler, Hermann Bonnín i Estel Solé, o el campió del món de natació als Special Olympics d'Atenes, Tonet Ramírez. El director de la ILC, Oriol Izquierdo, tancarà les lectures cap a la una del migdia.

El periodista Toni Puntí, presentador del magazín d'actualitat cultural "Ànima", de Televisió de Catalunya, condueix l'acte, que acompanya musicalment el Quintet DaCap, de l'Escola Superior de Música de Catalunya.

La novel·la de Pous i Pagès, un dels representants més característics del Modernisme, es va publicar el 1912 i descriu la vida de Jordi Fraginals, que esdevé fins a la mort una encarnació de la lluita per escapar del destí imposat, és a dir, dels valors de la voluntat i la llibertat contra les coaccions socials i el determinisme de la natura.

Aquest és el vuitè any consecutiu que la cambra i la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) duen a terme conjuntament aquesta iniciativa per difondre la cultura i la literatura catalanes.



ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut