Millet i Montull, a la Ciutat de la Justícia, en una imatge d'arxiui (ACN)
Millet i Montull en una imatge d'arxiu (ACN)
Barcelona

L'acusació popular en el cas de l'hotel del Palau demana penes d'entre 6 mesos i 7 anys de presó

Penes de presó d'entre 6 mesos i 7 anys de presó per als imputats pel cas de l'hotel del Palau. És el que demanen dues associacions de veïns de Ciutat Vella en el seu escrit d'acusació, al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio, i que ja s'ha presentat al jutjat. Per l'antiga cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, encapçalada per l'exregidor Ramon Garcia Bragado, els sol.licita fins a 3 anys de presó i fins a 10 d'inhabilitació. Per a Fèlix Millet i Jordi Montull, els demana 7 anys de presó per a cadascun i multes extraordinàries de més de 3,5 milions d'euros.

CatalunyaActualitzat
L'Associació de Veïns del Casc Antic i l'associació veïnal en defensa de Ciutat Vella coincideixen amb la investigació judicial i consideren que els exresponsables del Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull, volien construir un hotel de luxe, que al cap de 12 anys es convertiria en habitatges, amb la intenció d'obtenir un important benefici econòmic de les plusvàlues urbanístiques.

En la tramitació administrativa per requalificar les finques on havia d'alçar-se l'hotel es va incórrer en irregularitats i les persones implicades en aquest procés van amagar que les finques afectades ja no eren de la Fundació del Palau sinó d'un hoteler privat. Fan responsables Millet i Montull d'haver-se embutxacat 900.000 euros de comissió, que els hauria pagat el promotor de l'hotel.

En aquest escrit s'acusa l'exregidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona Ramon Garcia Bragado pels delictes de tràfic d'influències i prevaricació i li demanen sis mesos de presó i 10 anys d'inhabilitació. A Ramon Massaguer, que actualment ocupa un càrrec a la gerència de l'ajuntament i Enric Lambies, llavors director jurídic d'Urbanisme, els fa responsables dels delictes d'oferta de falsedat documental i prevaricació amb penes de fins a tres anys de presó i fins a 10 d'inhabilitació.
Anar al contingut