Madrid

El rei Joan Carles es recupera de la vuitena operació, quatre per accidents

El rei Joan Carles ha afrontat la vuitena intervenció quirúrgica, després d'una fractura del maluc dret durant un viatge privat a Botswana, quatre de les quals li van ser practicades a causa d'accidents.

AgènciesActualitzat
L'operació quirúrgica del monarca l'Hospital USP San José de Madrid coincideix amb l'hospitalització del seu nét Felip Joan Froilà al centre sanitari Quirón de Madrid a causa d'una ferida al peu dret per un tret accidental amb una escopeta de caça.

El 4 de setembre del 2011, el rei va ingressar a la mateixa clínica pel trencament del tendó d'Aquil·les. L'operació no va requerir hospitalització i va abandonar la clínica l'endemà per continuar la recuperació al Palau de la Zarzuela.

També l'any passat, el 3 de juny, al rei se li va implantar una pròtesi al genoll dret. Va ser donat d'alta a l'hospital l'endemà i es va traslladar a la Clínica Planas de Barcelona, ​​on va fer la primera fase de la rehabilitació.

El 8 maig del 2010 Joan Carles va ser sotmès a una intervenció a l'Hospital Clínic de Barcelona per a l'extirpació i estudi d'un nòdul pulmonar que va permetre descartar l'existència de cèl·lules malignes. El rei s'havia sotmès els dies 26 i 27 d'abril a una revisió mèdica anual a la Clínica Planas de Barcelona i l'equip mèdic va considerar necessari analitzar possibles canvis morfològics d'una calcificació al pulmó dret, ja detectada en anys anteriors. Va abandonar l'hospital l'11 de maig i va continuar la recuperació a la Clínica Planas, on va estar fins al 21 d'aquell mes.

Nou anys abans, l'1 de març del 2001, el monarca va ser sotmès a una operació per eliminar unes varius a la cama dreta, practicada a la clínica Sant Josep de Barcelona, ​​on va estar un dia.

Diversos accidents

El rei Joan Carles ha tingut diversos accidents des de molt jove. El 1977 un cop en el seu iot, el "Fortuna", li va provocar mal d'esquena i el va obligar a visitar el radiòleg a Palma. Quatre anys després, el 21 de juny del 1981, el rei es va donar un cop contra una porta de vidre després de jugar un partit d'esquaix amb el tenista Manolo Santana a la pista del Palau de la Zarzuela. Es va fer ferides al tòrax, a la cuixa, a l'avantbraç esquerre, a les dues mans i al nas, per la qual cosa va haver de ser intervingut durant hores i va estar un mes amb el braç esquerre enguixat perquè un vidre li havia tallat el nervi radial.

La pista d'esquí de l'estació suïssa de Gstaad va ser escenari el 3 de gener del 1983 d'un altre accident en què el rei va fer una fissura a la pelvis per una caiguda. Va estar al llit un mes i va fer servir bastó i una cotilla pèlvica durant la recuperació. A conseqüència d'aquesta fissura a la pelvis, el 19 de juliol del 1985 va haver de ser intervingut en una clínica de Barcelona per extirpar-li una fibrosi que se li havia fet.

El 31 d'octubre del 1988 va rebre un cop a l'ull durant una cacera a Suècia, que el va obligar a portar ulleres fosques. Per això, el rei Joan Carles va assistir el novembre del 1988 al lliurament del Premi Carlemany amb un ull blau.

El Nadal del 1989, Joan Carles va haver de ser atès per un metge a l'estació d'esquí de Courchevel (França), després de lesionar-se lleument a causa d'una caiguda quan esquiava.

El desembre del 1991 va tenir un altre accident quan esquiava a Vaquèira-Beret. El rei Joan Carles va ser operat d'una fractura al genoll, i va anar amb crosses fins a abril del 1992.

El monarca es va fer una fissura a la zona pròxima al canell dret després de relliscar en una placa de gel quan tornava d'esquiar a l'estació hivernal de Candanchú el febrer del 1995. Va estar enguixat, i va anar amb el braç embenat al casament de la seva filla Elena, el 18 de març del 1995 a Sevilla.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut