Madrid

Sor María rebutja les acusacions i diu que li "repugna" el robatori de nadons

La religiosa María Gómez Valbuena, sor María, que s'ha acollit al dret a no declarar davant del jutge de Madrid que investiga la causa dels "nens robats", ha assegurat que són completament falsos els fets que se li imputen i que li "repugna" la separació sota amenaces d'un nadó de la seva mare. Així ho ha dit en una carta oberta a l'opinió pública, tramesa a l'agència EFE, on es disculpa per si no ha sabut "atendre correctament" els mitjans de comunicació, després de la comparèixença davant del jutge Adolfo Carretero, que ha mantingut la imputació per detenció il·legal i falsedat en document públic.

RedaccióActualitzat
"Em repugna en el més profund del meu ésser, considero inadmissible i injustificable en cap circumstància i mai he tingut coneixement de la separació d'un nadó de la seva mare biològica,  sota coaccions i amenaces", assenyala la religiosa a la carta.

Després d'explicar que ha dedicat tota la seva "llarga vida" a ajudar els més necessitats de manera desinteressada i en compliment de les seves profundes conviccions religioses, la monja, que acaba de complir 87 anys, trasllada el seu agraïment "de cor" a totes les persones i institucions que li han donat suport amb mostres d'afecte, respecte i consideració.

Finalment, María Gómez Valbuena, a la qual María Luisa Torres acusa d'haver-li arrabassat la seva filla acabada de néixer a la clínica Santa Cristina de Madrid el 1982, indica en la missiva que espera que la situació per la qual està passant "es resolgui com més aviat millor".

De moment, el jutge Adolfo Carretero ha citat a declarar com a testimonis els pares adoptius d'aquesta suposada "nena robada" i té previst practicar noves diligències. Per la seva banda, l'advocat de sor María ha intentat que el magistrat arxivés el cas per prescripció del delicte, però Carretero ha desestimat la seva petició, que ha recorregut en apel·lació davant l'Audiència Provincial de Madrid.


Els fets es remunten al 1982

La denúncia d'una mare per la desaparició de la seva filla va arribar als jutjats al començament de mes i ara continua el tràmit judicial. La dona acusa la religiosa d'haver-li robat la filla que va tenir el 1982. Segons el que va declarar la dona davant el jutge, la religiosa li va dir primer que la nena havia mort i després que es quedava amb la petita perquè ella era una "adúltera".

La relació biològica entre mare i filla ha quedat demostrada i això ha permès continuar la investigació. La monja està vinculada amb el doctor Eduardo Vela, relacionat amb la trama dels nens robats a tot l'estat espanyol.

És la primera acusada que ha de respondre davant la justícia per aquest cas, que investiga el robatori de nens en el moment de néixer entre els anys 40 i 90 amb l'excusa que havien mort. La monja, que ara té 80 anys, treballava en dues clíniques de la capital espanyola i s'anunciava en revistes per oferir ajuda a mares solteres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut