Estrasburg

El Tribunal Europeu dels Drets Humans dóna llum verda a l'extradició als EUA de l'imam radical Abu Hamza

El Tribunal Europeu dels Drets Humans, amb seu a Estrasburg, ha autoritzat la demanda d'extradició als Estats Units d'Abu Hamza, un imam radical partidari de la guerra santa, i la de quatre suposats terroristes islàmics més, tots ells empresonats a Londres. El tribunal considera que les extradicións no violaran la convenció de drets de l'home, que els empresonats al·legaven per evitar la seva extradició als EUA. És més, l'alt tribunal justifica que ha pres la decisió després d'examinar les futures condicions d'arrest dels detinguts a la presó de màxima seguretat ADX de Florence.

RedaccióActualitzat
Els cinc detinguts estan acusats de cometre actes terroristes en territori nord-americà i Hamza, en particular, afronta onze càrrecs als Estats Units, entre ells un per la seva suposada participació en el segrest de 16 turistes occidentals al Iemen el 1998, que va acabar amb la mort de quatre ostatges.

L'alt tribunal ha deixat per més endavant la seva decisió sobre el cas particular d'un dels presumptes terroristes, Haroon Rashid Aswat, que té esquizofrènia. Els altres quatre terroristes són Babar Ahmad, Syed Tahla Ahsan, Adel Abdul Bary i Jaled Al-Fawwaz.
Anar al contingut