Madrid

El govern espanyol estalviarà 10.000 milions amb reformes a la sanitat i educació

El govern espanyol ha posat xifra a l'estalvi que suposaran els ajustos en sanitat i educació. Diu que es vol arribar als 10.000 milions d'euros a través, assegura, de racionalitzar aquestes àrees, eliminar duplicitats amb les comunitats i guanyar eficiència en la gestió dels grans serveis públics. L'estalvi s'ha sabut després que el president espanyol, Mariano Rajoy, s'ha reunit a La Moncloa amb els ministres de Sanitat i Educació.

RedaccióActualitzat
La mar de fons era evident des de feia uns dies, quan tant el ministre De Guindos com un alt responsable del Ministeri de Sanitat avisaven que en aquest ministeri i també en el d'Educació s'hi haurien d'aplicar ajustos. I aquest dilluns s'ha fet un pas més, en confirmar-se que hi haurà reformes i que es concretaran en un estalvi de 10.000 milions d'euros.

La xifra ha sortit d'una reunió entre el president Mariano Rajoy i la ministra de Sanitat, Ana Mato, i el d'Educació, José Ignacio Wert, emmarcada en el procés de definició del Programa Nacional de Reformes per tal de complir amb l'objectiu d'Estabilitat Pressupostària i reduir el dèficit al 3% del PIB el 2013.

Les intencions de l'executiu espanyol en matèria de sanitat i educació passen per determinar les reformes encaminades a aconseguir més racionalització, eliminar les duplicitats amb les comunitats i l'eficiència en la gestió dels grans serveis públics que es posaran aquest mateix mes d'abril.

Això, lògicament, s'haurà de pactar amb les comunitats autònomes, que són les que gestionen aquestes competències. Rajoy considera que és possible fer un gran estalvi en sanitat i educació mantenint les prestacions bàsiques per als ciutadans.

A la reunió, a més, s'ha decidit accelerar la venda de les entitats bancàries intervingudes i s'ha elaborat un calendari de reformes estructurals per a les pròximes setmanes, que inclouran privatitzacions i reformes en el sector energètic, el mercat del lloguer i les actuacions en recerca i desenvolupament, entre altres aspectes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut