Madrid

La mare que ha denunciat sor María: "Va dir que em prenia la meva filla per adúltera"

La dona que va acusar la monja María Gómez Valbuena d'haver-li pres la seva filla en néixer l'any 1982 ha acudit aquest dimarts als jutjats per ratificar la seva denúncia. María Luisa Torres ha explicat que la religiosa, més coneguda com sor María, li va dir que li prenia la filla "per adúltera", ja que el pare del nadó no era el seu marit.

RedaccióActualitzat
María Luisa Torres va donar a llum el 1982. Fa mig any es va poder retrobar amb la seva filla, després que les proves d'ADN havien demostrat el seu parentiu. A la sortida dels jutjats, on ha declarat durant dues hores, la dona ha assegurat que li "ha dolgut" tornar a passar "per tota aquesta història una altra vegada", però al mateix temps s'ha mostrat satisfeta perquè ha explicat "la veritat" de "com van passar les coses". "Només espero que hi hagi justícia. Tant patiment no pot quedar així", ha afegit.

La filla "robada", Pilar, ha acudit també als jutjats. N'ha sortit plorant i ha dit als periodistes que confia en la justícia i espera que sor María pagui pel que ha fet. "Si no ho paga aquí, que ho pagui allà dalt." La seva família adoptiva li havia explicat des de petita que la seva mare biològica es dedicava a la "mala vida" i "l'havia abandonada".

La denúncia interposada per María Luisa Torres contra sor María és la primera que arriba als jutjats després que la Fiscalia ha detectat indicis de delicte en l'actuació de la religiosa, que va treballar a les clíniques Santa Cristina i San Ramon de Madrid.

María Luisa Torres va tenir la seva filla al març de 1982 a la clínica Santa Cristina de Madrid. La nena era fruit d'una relació amb un home que no era el seu marit, de qui estava separada i amb qui havia tingut una altra filla. Va acudir a sor María perquè li havien dit que ajudava  mares amb problemes. Després del part, la religiosa li va comunicar que la nena havia mort, després que la donaria en adopció a un matrimoni francès i després que li prenia la criatura per adúltera. La monja va anar encara més lluny i la va amenaçar que, si la denunciava, li prendria la seva altra filla i la portaria "a la presó".

A la porta dels jutjats s'han aplegat una vintena d'afectats del cas dels "nens robats", que investiga la sostracció, entre les dècades dels 40 i els 90, de nadons als seus pares després de dir-los que els seus fills havien mort durant el part.

L'advocat de María Luisa Torres ha explicat que a la declaració no hi ha anat l'advocat de sor María, un fet que podria determinar l'anul·lació de les actuacions. "Ara està en mans del jutge, que haurà de decidir si la causa continua i com continua". En les pròximes setmanes s'espera que el jutge cridi a declarar sor María.

Està previst que el pròxim 12 d'abril les associacions de "nens robats" es reuneixin amb els ministres d'Interior, Justícia i Sanitat, a més del fiscal General de l'Estat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut