Barcelona

Últim dia gris, amb ruixats a les comarques de Lleida i Tarragona i algunes estones de sol

La pertorbació que tanta guerra ens ha donat en aquesta primera meitat de Setmana Santa, grisa i amb ruixats cada dia, té les hores comptades, però encara presentarà batalla durant tot aquest divendres. El que fa peculiar aquesta pertorbació respecte a les habituals és que és més estàtica i té una vida llarga a causa de l'aire fred a les capes altes de l'atmosfera. Aquest aire fred és el que permet el fort desenvolupament dels núvols.

Actualitzat
El matí es despertarà amb ullades de sol a les comarques del Pirineu i interior de Girona. En canvi, el paraigua serà necessari a les Terres de l'Ebre, Ponent i alguns punts de la costa. El migdia i la tarda seran les franges amb més inestabilitat i quan els ruixats podran tocar terra a la meitat oest del territori. Les pluges més intenses i copioses cauran a l'interior de les Terres de l'Ebre, Ponent, la Franja i Pirineu i Prepirineu de Lleida.

A partir del vespre, el mestral començarà a netejar els núvols del sud de Tarragona.

Temperatures similars
Amb la davallada tèrmica d'aquest dijous les temperatures ja han tocat fons. Així doncs, divendres es mantindran o guanyaran algun grau testimonial, tant a les mínimes com a les màximes.

Mestral i migjorn
Durant tot el dia al litoral bufarà garbí, amb migjorn moderat a l'Empordà. A partir del vespre entrarà el mestral a la vall de l'Ebre amb intensitat moderada.

Ulleres de sol a partir de dissabte

Pels dies assenyalats de Setmana Santa, el temps presenta una clara millora a Catalunya, però no tant al sud d'Europa. Així doncs, el paraigua serà un company de viatge que no ens farà nosa, divendres també.

La configuració atmosfèrica estarà marcada per la pertorbació situada sobre la península Ibèrica i que regirà el temps de Catalunya i de tota la península. A partir de dissabte abandonarà Portugal i entrarà a l'Atlàntic, aquest desplaçament farà que hi hagi a Catalunya una clara millora del temps.

El temps a Catalunya
No us amoïneu amb tanta pluja, el cap de setmana millorarà i tornarà el sol.
Divendres Sant: cel cobert amb alguna ullada de sol al Pirineu al matí. Els ruixats seran més intensos a les comarques de Tarragona i Lleida i plourà ben poc a Girona. Temperatures un pèl més baixes.
Dissabte: començarà a millorar. Farà sol i a partir del migdia només al Pirineu i Catalunya Central creixeran nuvolades que descarregaran ruixats i algunes tempestes.
Diumenge: ja no tindrem cap pertorbació a la vora i això farà que el dia sigui radiant de sol. Les temperatures començaran a remuntar.
Dilluns de Pasqua: acabarem el període de Setmana Santa amb total estabilitat. Farà sol arreu i durant tot el dia.

Espanya i Portugal
A la resta de la península Ibèrica també trobareu un temps insegur. Divendres i dissabte tornaran els ruixats i les tempestes generals, seran amb intensitat al terç nord peninsular. A partir de diumenge, les condicions milloraran, s'obriran moltes clarianes i només quedarà alguna traça de pluges al Cantàbric i illes occidental de Canàries. Dilluns farà sol i a tot estirar caurà alguna gota al Cantàbric i a l'oest de Canàries.

I si heu escollit algun dels destins tradicionals de la resta d'Europa, aquí en teniu quatre dades que us poden ser d'utilitat:

Londres: Influència de l'anticicló. Temps mig nuvolós. Les temperatures divendres pujaran fins als 13 graus. Mínimes al voltant dels 5 graus.

París: Temps insegur, dissabte i diumenge pot caure alguna precipitació. Temperatures amb valors d'entre 14 de màxima i 4 de mínima.

Berlín: Cel variable, amb poca possibilitat de precipitacions. Potser dissabte el cel estarà més cobert. Les temperatures es mantindran força baixes, gairebé sempre al voltant dels 5 i 8 graus.

Roma: Temps inestable. Arriben nuvolades pel cap de setmana i algunes gotes. Divendres i dilluns farà bo. Les màximes es mouran a l'entorn dels 20 graus.

Praga: Temps molt variable, insegur, amb possibilitat d'alguns ruixats o tempestes de tarda dissabte i dilluns. La resta de dies cels variables. Temperatures màximes de 7 graus.

Viena: Nuvolositat d'evolució, però farà sol durant la primera meitat del dia. Les temperatures màximes entre els 8 i els 12 graus.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut