Imatge de contenidors cremats a Barcelona durant el 29-M.
Les vagues generals i contra la reforma laboral o el moviment dels "indignats" són exemples del descontentament popular.
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona reclama als jutges "la màxima pena contra" els culpables dels actes vandàlics durant el 29-M

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha reclamat als jutges que "s'apliquin a posar el màxim de pena a les persones que han creat un caos i uns actes de vandalisme que són realment molt greus" contra la ciutat.

RedaccióActualitzat
Forn ha volgut recordar que la xifra de detinguts supera la cinquantena. Per això ha demanat contundència a la justícia contra els responsables d'unes destrosses que el consistori ha valorat en 565.000 euros, sense comptar els danys a privats.

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, tres dels detinguts pels aldarulls el dia de la vaga general a Barcelona han ingressat ja a presó per desordres públics. Concretament, dels 13 detinguts que aquest divendres van passar a disposició judicial, el jutge ha decretat presó per a dos d'ells per diversos fets delictius, que són desordre públic, danys, lesions i per ser portadors d'elements incendiaris, i per a l'altre s'ha decretat presó per desordre públic perquè tenia nombrosos antecedents.

Deu detinguts més han quedat en llibertat amb l'obligació de presentar-se cada 15 dies al jutjat. La resta de detinguts passaran a disposició judicial durant aquest cap de setmana.
Anar al contingut