guindos
El ministre De Guindos en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Copenhaguen

De Guindos presumeix de pressupostos i assegura que "Espanya deixarà de ser un problema"

El govern espanyol presumeix de pressupostos a Europa. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, és a Copenhaguen, on ha de participar en la cimera de l'Europgrup, i ja ha assegurat que els números de l'executiu convenceran i seran els de la recuperació. De Guindos assegura que ara "Espanya deixarà de ser un problema, especialment per als espanyols però també per a la mateixa Unió Europea".

RedaccióActualitzat
El ministre d'Economia i Competitivitat s'ha mostrat "absolutament segur" que els pressupostos del govern espanyol "convenceran" els seus socis europeus. De Guindos ha donat algunes pinzellades dels comptes, que diu que seran austers i que se centraran en la reducció de la despesa pública.

De Guindos afirma que el pressupost "posarà de manifest el compromís del govern espanyol amb els objectius d'estabilitat pressupostària i consolidació fiscal". El ministre se'n mostra segur fins al punt que diu que els socis europeus també "estan convençuts que Espanya, amb aquestes reformes i amb aquest pressupost, està en el camí adequat per tornar a la recuperació i deixar enrere els problemes dels últims anys".

El titular d'Economia apunta que els números donaran pas a la reactivació econòmica, que espera que "es vagi consolidant en els pròxims trimestres".

Jornada de "normalitat" de vaga

De Guindos també ha parlat sobre la jornada de vaga general a Espanya. El ministre n'ha destacat la "normalitat" i ha minimitzat els incidents, que ha dit que han estat "aïllats" i que n'hi ha hagut "molt pocs".

El titular d'Economia assegura que el govern està obert al diàleg, però afirma que la reforma laboral és "la que necessita Espanya per generar ocupació".
Anar al contingut