costa daurada
Salou escalfa motors per començar la temporada d'estiu amb l'arribada de la Setmana Santa.
Salou

Les reserves d'última hora i la crisi condicionen l'ocupació turística a la Costa Daurada per Setmana Santa

Les reserves d'última hora a través d'internet i la situació de crisi econòmica estan condicionant les previsions d'ocupació dels hotels de la Costa Daurada per aquesta Setmana Santa.

RedaccióActualitzat
Davant del nombre de reserves "exprés", l'Associació Hotelera de Cabrils-Salou-La Pineda no s'ha atrevit a aventurar cap xifra de previsió.

L'Associació ha reconegut que les perspectives, dins del context d'incertesa econòmica i meteorològica, no són bones.

A les Terres de l'Ebre, els allotjaments rurals ja tenen clar que només ompliran durant els quatre dies festius de final de setmana i podrien quedar buits durant els primers dies, mantenint la tendència bipolar dels últims anys.

La portaveu de l'associació hotelera, Teresa Clavé, ha explicat que el client que visita el territori, principalment de proximitat, decideix cada cop més a darrera hora perquè sap que hi ha disponibilitat i que pot escollir amb molt poc marge de temps.

D'altra banda, el període de pernoctació dels turistes també s'ha vist alterat: de les tres o quatre nits d'anys anteriors, s'han passat a dues o a una sola nit aquesta temporada.

La previsió és que durant els dies de Setmana Santa obrin a la Costa Daurada entre el 60 i el 65% dels hotels, tot i que hi ha establiments que davant la constatació d'aquesta davallada en les pernoctacions hagin decidit posposar la seva obertura fins a finals d'abril, per aprofitar el pont de l'1 de maig, i esmorteir, així, l'impacte dels costos que suposaria obrir per tan poques nits.

La situació, enguany, de la Setmana Santa a principis d'abril, a més, afavorirà que alguns hotels tornin a tancar portes durant la resta dels dies del mes fins al pont.

Segons les dades de l'Associació, durant la Setmana Santa del passat 2011 els establiments hotelers de la Costa Daurada van registrar una mitjana d'estades de tres nits, amb un 75% d'ocupació. Les nits de divendres a diumenge, però, l'ocupació va arribar al 83%.

Les reserves rurals

La crisi econòmica també està impactant de forma severa als allotjaments rurals de l'interior i de les Terres de l'Ebre. En aquest últim territori, les previsions de l'Associació de Turisme Rural de les comarques de l'Ebre (Aturebre) apunten que la cinquantena d'allotjaments que en formen part només ompliran estrictament, els quatre dies festius de final de setmana santa, de dijous fins dilluns al vespre.

En canvi, per al primer tram de Setmana Santa, pràcticament no s'han efectuat reserves, segons ha constatat el president de l'entitat, Albert Hernández. "Pràcticament no hem tingut ni trucades", clarifica.


Mercat Francès

Per intentar pal·liar aquests desequilibris, Autebre treballa en una nova pàgina web de l'associació Riuebresocial.com.

Ha decidit traspassar les fronteres en busca de nous clients i nous mercats, principalment, la zona sud de França. "Hem fet una petita campanya per internet i ara farem un anunci en una revista de la zona. Estan a menys de cinc hores amb cotxe. Confiem podem incidir-hi", assegura Hernández, que recorda el major poder adquisitiu, la possibilitat de poder jugar amb períodes diferents de vacances escolars i l'oferta de preu més competitiva que plantegen els establiments ebrencs.









Anar al contingut