Barcelona

Torna la calma al centre de Barcelona després de les càrregues policials i crema de contenidors del migdia

La calma ha tornat al centre de Barcelona després d'un migdia en què hi ha hagut incidents i càrregues policials. Els Bombers han aconseguit apagar les fogueres que havien encès grups de manifestants al Passeig de Gràcia, així com els contenidors que cremaven en diversos punts del centre de la ciutat. A les sis de la tarda ha començat la gran manifestació de la jornada, convocada per UGT i CCOO, al Passeig de Gràcia.

RedaccióActualitzat
Després d'un migdia en què els Mossos d'Esquadra han blindat el centre de Barcelona davant la multiplicació de contenidors cremats, sobretot davant les seus d'entitats bancàries, la normalitat ha tornat al Passeig de Gràcia, on a les sis de la tarda ha començat la manifestació convocada pels sindicats majoritaris.

Aquest dijous al migdia, els incidents s'han intensificat després d'haver estat puntuals durant el matí. Al Passeig de Gràcia i els voltants s'han cremat contenidors i hi ha hagut aldarulls. Els Mossos, amb un fort desplegament a la zona, han carregat. Els aldarulls han passat en la confluència del Passeig de Gràcia amb els carrers de Balmes, Rosselló i la Diagonal.

Un dels episodis de major tensió aquest migdia a Barcelona ha passat a la confluència de Balmes amb Rosselló, on s'ha pogut veure una gran foguera. Alguns establiments a la zona també han patit els desperfectes ocasionats pels actes vandàlics amb pintades i vidres trencats.

Segons informa l'ACN, els Mossos d'Esquadra han dispersat un grup d'uns 400 manifestants que estaven provocant aldarulls al Passeig de Gràcia. La policia ha carregat contra el grup, estaven detenint un noi i alguns manifestants s'han tirat a sobre els agents per impedir que l'arrestessin.

Els Mossos han tallat alguns carrers per evitar problemes. A primera hora de la tarda, encara no es podia circular pel Passeig de Gràcia ni pel carrer Balmes, entre l'avinguda Diagonal i la Gran Via. Des de Protecció Civil s'ha demanat a la ciutadana que eviti apropar-se a la zona, especialment a la que envolta el Passeig de Gràcia amb el carrer Rosselló.

Dos ferits en un taller mecànic

Un grup d'incontrolats ha envaït de forma violenta un taller de pneumàtics de 24 hores prop de la plaça d'Espanya, a Barcelona, i després de causar danys materials han tirat un explosiu a dins. A resultes de l'explosió, el propietari, un treballador i un client han resultat ferits de diversa consideració, als ulls i les extremitats. El propietari ha hagut de ser traslladat a l'hospital amb ambulància per ferides greus al coll i amb una perforació al timpà, i ara ja està donat d'alta.

Accessos bloquejats al matí


La capital catalana s'ha despertat aquest dijous amb talls de trànsit als accessos. La jornada de vaga general va avançant amb concentracions, talls de trànsit i tensions al centre de la ciutat. Alguns comerços mantenen les persianes abaixades mentre que d'altres obren amb normalitat.

La jornada de vaga general, a Barcelona, ha començat amb importants problemes de trànsit a les artèries per accedir a la ciutat. Al transport públic, malgrat alguns actes vandàlics, els serveis mínims s'han complert amb normalitat.

Després dels primers problemes als accessos, els talls de trànsit s'han traslladat al centre de la ciutat, on hi ha protestes, talls de carrers i es concentra l'acció dels piquets informatius. Hi ha hagut enfrontaments entre els piquets i la policia a la plaça de les Glòries.

Tensió a plaça Catalunya i als mercats

Un altre escenari de tensió és la plaça Catalunya, on els piquets bloquegen l'entrada a El Corte Inglés; a l'interior, la majoria de botigues estan obertes. El seguiment de l'aturada al sector comercial, però, és desigual. Per exemple, mentre que al portal de l'Àngel la majoria de comerços han abaixat la persiana, al carrer Pelai els establiments estan oberts. Al centre de Barcelona, si bé a primera hora alguns comerços han obert, es percep un moviment progressiu de tancament de botigues, en alguns casos per l'acció dels piquets informatius.

Pel que fa al trànsit, el piquet de la plaça Catalunya ha anat pujant i ha tallat el trànsit al migdia al Passeig de Gràcia amb Aragó. També hi ha talls per concentracions al Passeig de Gràcia amb la Gran Via, on els anomenats "iaioflautes", jubilats indignats per les retallades, estan donant entrepans als manifestants. A la Borsa de Barcelona, un grup d'estudiants s'ha concentrat i crida consignes a favor de la vaga. La CGT ha encès una foguera a les portes de la Borsa de Barcelona.

Al mercat de l'Abaceria Central del barri de Gràcia de Barcelona, aquest dijous a la tarda tancaran totes les parades després que un grup d'encaputxats han agredit alguns venedors i els han amenaçat. El president d'aquest mercat ha explicat a Catalunya Ràdio que l'agressió no ha estat de piquets, sinó d'encaputxats, que han llançat ous a un dels venedors i han tirat per terra contenidors i bosses d'escombraries.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut