Santa Perpètua de Mogoda

Una fuita en una benzinera de Santa Perpètua contamina un aqüífer subterrani durant més d'un any

Unes obres en una benzinera de Santa Perpètua de Mogoda va fer que els aqüífers de la zona quedessin contaminats de carburant. Un any després de l'accident, els veïns continuen sense poder utilitzar els pous perquè l'aigua segueix sortint contaminada. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha enviat un requeriment perquè se solucionin els problemes i podria sancionar l'empresa.

RedaccióActualitzat
Unes obres a l'estació de servei que BP va fer fa un any a la població de Santa Perpètua de Mogoda van perforar una de les canonades i més de 8.000 litres de benzina, segons la petrolera, van anar a parar a l'aqüífer subterrani que alimenta aquests pous al llarg de 500 metres.

La companyia ha ofert als afectats segellar els pous i indemnitzacions per les pèrdues, però ni els veïns ni l'ajuntament pensen que aquesta sigui la solució més adient.

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Carme Araque, ha manifestat el seu malestar ja que l'empresa s'havia compromès a iniciar les tasques de descontaminació a finals de març, i últimament els han anunciat que no es duran a terme fins al maig. Amb aquesta demora encara es posa més en perill la salubritat de l'aigua.

L'ACA ha reclamat amb caràcter urgent a BP que descontamini les aigües i torni l'aqüífer a les condicions que tenia abans de l'accident. En cas contrari s'obrirà un expedient sancionador a la companyia que al·lega que no ha pogut actuar encara perquè no té les bombes per poder extreure la benzina.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut