Ginebra

Moren 28 persones, la majoria nens, en un accident d'autocar a Suïssa

El govern belga ha decretat dia de dol pel tràgic accident de trànsit d'aquest dimarts a la nit a Suïssa. Almenys 28 persones han mort quan l'autocar en què viatjaven ha xocat contra la paret d'un túnel. Del total de víctimes, 22 són nens d'uns 12 anys. Les autoritats belgues han confirmat al ministeri d'Afers Exteriors espanyol que un dels menors que han perdut la vida tenia la doble nacionalitat belga i espanyola. A part de les víctimes mortals hi ha 24 ferits, entre ells tres nens que estan en coma. Entre els viatgers hi ha dos nens catalans. Es tracta d'uns bessons de mare belga que es troben fora de perill després d'haver estat atesos en un hospital situat a uns 30 quilòmetres de la localitat suïssa de Sion.

RedaccióActualitzat
L'autocar ha xocat contra la paret del túnel a la localitat suïssa de Sierre, al sud del país. Transportava 52 persones, la majoria nens d'uns 12 anys d'escoles de les localitats de Lommel i Herverlee, a Flandes, que tornaven a casa després d'unes colònies d'esquí als Alps. Deu dels nens eren holandesos, un polonès i un alemany. Les autoritats belgues han confirmat a les espanyoles que un dels menors morts en el sinistre tenia la doble nacionalitat belga i espanyola. A més, també ha transcendit que a l'autocar hi viatjaven dos nens catalans de mare belga, però no hi ha informació sobre si han resultat il·lesos o estan ferits.

L'accident ha passat aquest dimarts a la nit quan, per causes que no se saben, l'autocar s'ha desviat cap a la dreta i ha xocat contra la paret del túnel. Les primeres imatges de l'estat en què ha quedat l'autocar certifiquen la virulència del xoc. El comandant de la policia de Valais, Christian Varone, ha assegurat que es tracta d'una tragèdia "sense precedents" i ha reconegut que els mateixos efectius d'emergències estan commocionats.

Les autoritats investiguen ara les causes de l'accident tenint en compte que la velocitat estava limitada a 100 km/h i que el tram era recte. Segons el president de la comunitat de Sierre, François Genoud, es tractava d'una carretera en bon estat i no més perillosa que la d'altres túnels. El sinistre ha passat quan l'autocar havia recorregut només una dotzena de quilòmetres i, per això, es descarta que la fatiga del conductor hagi provocat l'accident. El vehicle era modern, d'última generació, i equipat amb cinturons de seguretat i havia passat un control tècnic a l'octubre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut