Barcelona

Garantit el bloqueig anticiclònic durant el cap de setmana

El cel estarà gairebé serè, amb un sol que lluirà a tot el territori, tret d'alguns núvols anecdòtics i dispersos. Les temperatures seran suaus al llarg de les hores centrals del dia. El cap de setmana, l'estabilitat atmosfèrica serà total. No hi haurà lloc per a l'arribada de pertorbacions que canviïn la tendència de sequedat. L'anticicló s'allargarà de les illes britàniques a Alemanya i es reforçarà el passadís de vent de nord-est i nord sobre el Pirineu i l'Empordà.

Actualitzat
Cap de setmana amb domini del sol i màximes de 20 graus

El bloqueig anticiclònic sembla garantit per molts dies. Dissabte deixarà espai per a alguns núvols prims que arribaran des de ponent. El cel es veurà més o menys enteranyinat a estones, però dominarà la sensació de sol. Només el vessant nord del Pirineu, al final del dia, estarà més tapat per l'arribada d'alguns núvols més compactes que quedaran retinguts a la serralada. Els vents del nord tornaran a reforçar-se un altre cop a última hora, amb ratxes que podrien tornar als 100 km/h a cotes altes del Pirineu i a l'Alt Empordà. El Servei Meteorològic de Catalunya manté l'avís per vent pel vespre i la nit.

Les temperatures mínimes baixaran al nord-est, perquè la jornada començarà amb menys vent. A la resta, arribaran a valors molt semblants als de divendres. Les màximes podran pujar lleugerament.

Al País Valencià i les Balears, els núvols tendiran a trencar-se i també parlarem d'una jornada molt plàcida i amb un ambient molt suau al migdia.

Diumenge el dia es presentarà fins i tot més assolellat i amb temperatures més altes, no tant fredes a primeres hores i una mica més caloroses durant les hores centrals del dia. El vent es mantindrà amb ratxes fortes o molt fortes a l'extrem nord.

I de cara als pròxims dies...

Es preveuen pocs canvis a mitjà termini. El domini de l'anticicló serà aclaparador, fins i tot s'intensificarà. Els vents tendiran a minvar i les temperatures pujaran encara més. Farà molt de sol, arribaran pocs núvols i seguirem sense perspectives de pluja.
 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut