La Jonquera

La Generalitat vol eradicar la prostitució de carretera multant tant les noies com els clients

La Generalitat vol eradicar la prostitució de les carreteres a cop de multa, com ja han intentat alguns municipis de l'Alt Empordà. El govern ha anunciat que començarà a sancionar tant les prostitutes com els clients d'aquí a unes setmanes. Ara bé, la mesura només afectarà les carreteres que depenen de la Generalitat i en quedaran al marge les que són de l'Estat, com ara la Nacional II. A la Jonquera, on l'Ajuntament els ha posat més de 400 multes, no n'han cobrada cap.

RedaccióActualitzat
A les comarques gironines, el gruix de la prostitució de carretera es concentra a l'N-II, una de les carreteres que depèn de l'Estat i, per tant, que quedarà al marge de les multes, aprovades al nou pla de seguretat d'Interior. Hi exerceixen més d'un centenar de noies.

la Jonquera, municipi pioner en les sancions, creuen que la presència dels Mossos d'Esquadra pot ajudar a fer marxar les prostitutes també de l'N-II.

Des del consistori empordanès celebren que "per primera vegada" des de la Generalitat "són conscients del problema", i afirmen que els ajuntaments no tenen "prou recursos" per combatre'l. En aquest municipi es prostitueixen a peu de carretera una trentena de noies en només tres quilòmetres, encara que a diferents hores. De les 430 multes que han posat, encara no n'han cobrat cap.

Més escèptic és l'alcalde de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó, que, tot i rebre bé la mesura, la veu insuficient. "Jo aquestes cortines de fum ja sóc massa gran per creure-me-les", ha afirmat a TV3. "Si acabessin la Nacional II, també seria una manera d'acabar-ho, perquè no hi hauria entrades per parar els cotxes. Molts accidents són per això, perquè hi ha noies que van sense roba", adverteix.

La Diana, una de les noies que treballa a la Nacional II, ha explicat que la policia només l'ha multada "de vegades" i que encara no ha pagat cap sanció perquè no té "casa ni res aquí".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut