Girona

Els estudiants paralitzen Lletres, Educació, Psicologia i Turisme de la Universitat de Girona

A la Universitat de Girona, el seguiment de la vaga ha estat irregular. S'han fet classes amb normalitat al Campus de Montilivi però, per contra, s'ha paralitzat l'activitat a Lletres, Educació, Psicologia i Turisme, on s'ha barrat el pas als estudiants i una trentena hi ha passat la nit tancats.

RedaccióActualitzat
Un miler de persones, sobretot estudiants però també personal de la Universitat de Girona, s'han concentrat davant del rectorat per després manifestar-se pels carrers de la ciutat. En el seu camí, els estudiants han fet parada davant la delegació de la Generalitat i en alguns dels centres universitaris de pas, com el de Medicina, per demanar als seus companys que s'afegissin a la mobilització.

Segons fonts de la universitat, abans del pas dels estudiants, la majoria de centres han funcionat amb normalitat i han fet classe. Ara bé, amb dues excepcions, els edificis de Lletres i Turisme, on un grup d'alumnes ha passat la nit tancats, així com la d'Educació i Psicologia, on els estudiants han barrat el pas amb encadenats i amb tanques d'obra les portes.

El rectorat, per la seva banda, ha assegurat en un comunicat que es viu una situació "d'absoluta normalitat" en la vaga. El mateix rectorat ha afirmat que, des de l'inici de la tancada, ha intentat negociar amb els estudiants perquè obrissin les portes de la facultat i deixessin decidir als diferents col·lectius afectats si es volien sumar a la vaga o no.

Davant la impossibilitat d'arribar a un acord, han decidit permetre la tancada per evitar incidents. Tot i això, els estudiants han denunciat que dos individus han intentat tallar el cadenat i han amenaçat els estudiants. Els universitaris sospiten que es tracta de seguretat privada contractada pel rectorat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut