Urdangarin, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Urdangarin, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Palma

Les cinc revelacions d'Iñaki Urdangarin davant el jutge del "cas Palma Arena"

Iñaki Urdangarin afronta la segona jornada de declaracions als jutjats de Palma. Durant la primera, el duc de Palma ha intentat aclarir cinc grans interrogants.

RedaccióActualitzat
Sobre l'Institut Nóos
Urdangarin ha assumit les relacions institucionals i ha desviat les responsabilitats en la gestió cap al seu exsoci Diego Torres. "Jo no passava factures", ha reiterat diverses vegades.

Nova xarxa de societats
S'investiga una nova xarxa de societats que suposadament s'utilitzaven per defraudar. Apareixen tres noves societats: Global Corporate, Torima Limited i Vikram, que podien haver servit per fer transvasaments de capitals cap al paradís fiscal de Belize. El jutge Castro es va desplaçar secretament a Barcelona la setmana passada per fer tres interrogaratoris sobre aquestes societats. S'ha demanat un informe a l'agència tributària.

El descobriment d'aquestes tres empreses, que podrien haver evadit entre 200.000 i 300.000 euros, ha portat el jutge Castro a obrir una nova investigació, en què es podria tornar a citar Iñaki Urdangarin per a un nou interrogatori.

Negocis exprés amb el País Valencià
Urdagarin ha implicat directament Francisco Camps i l'alcaldessa de València, Rita Barberà. L'alcaldessa va organitzar una trobada i Camps li va donar llum verda. Va tancar l'any 2004, en només tres dies, el conveni amb la Generalitat Valenciana per organitzar esdeveniments esportius. Un acord exprés per més de tres milions d'euros.

Govern balear
El negoci amb Jaume Matas es tanca a Marivent jugant a pàdel. Urdangarin diu que del partit de pàdel a la residència estival dels reis el setembre del 2003 va sortir la idea de la promoció de l'equip ciclista de les Illes. Assegura que no va ser una trobada comercial, però reconeix que la seva idea va ser acceptada i ben pagada.

Tallafoc amb la casa reial
El duc ha deixat clar el paper testimonial de la infanta i ha reconegut la creació d'una societat, Namasté, on tenia els seus dos fills de 3 i 4 anys com a socis per fer una empresa familiar.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut