València

Císcar posa com a condició per veure TV3 que es respectin els símbols i la denominació de Comunicat Valenciana

Fa un any que TV3 no es pot veure al País Valencià. El 17 de febrer del 2010, després del Telenotícies Vespre, es va apagar el senyal de forma indefinida. Ara, la Generalitat Valenciana es mostra confiada que en un futur es recuperaran les emissions de la cadena catalana. El govern d'Alberto Fabra hi posa, però, condicions. Demana reciprocitat i que es respectin els símbols i la denominació de Comunicat Valenciana.

RedaccióActualitzat
El portaveu del govern valencià, José Císcar, assegura que el president Fabra és "totalment receptiu" a solucionar la situació de l'apagada de senyal de TV3. Posa com a condició, però, la reciprocitat, és a dir, que Canal 9 també es vegi a Catalunya. Una situació que es donava en el passat i que va quedar estroncada amb la decisió de la Generalitat Valenciana.

Císcar explica que aquesta reciprocitat passa perquè el govern espanyol habiliti el multiplex de TDT autonòmic. Diu que així es podran veure TV3 i altres "televisions de comunitat que siguin limítrofes". El portaveu valencià creu que l'exeuctiu de Mariano Rajoy és molt més receptiu a escoltar aquesta demanda.

La nomenclatura de l'Estatut

La segona condició de Císcar sembla més difícil de complir. Diu el portaveu valencià que el govern de Catalunya ha de respectar "la denominació, la nostra cultura i totes aquelles senyes d'identitat que preveu l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana".

Les paraules de Císcar fan referència, entre altres, a la denominació de Comunitat Valenciana en comptes de la tradicional País Valencià que es fa servir a TV3, tal com es recull en el llibre d'estil de la CCMA.

L'aniversari de l'apagada de TV3 ha tingut repercussió a la xarxa i al carrer, en forma de manifestació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut