Barcelona

Creen una aplicació per deixar i localitzar la "T-11"

La iniciativa "T-11" contra l'encariment del transport públic presenta avui una aplicació per a mòbils per localitzar on hi ha una targeta de transport usada disponible per a un últim trajecte. Després que més de 200.000 persones s'han interessat per la idea de la "T-11" llançada a finals de gener per la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), aquest dilluns es llança oficialment l'aplicació "Incidències 2.0", que permet, entre d'altres, buscar i assenyalar on es deixa una "T-11".

RedaccióActualitzat
"Incidències 2.0" és una aplicació gratuïta pensada per notificar qualsevol imprevist que es trobin els usuaris del transport públic disponible per a mòbils amb sistema Android i iPhone.

Segons els seus creadors, està pensada sobretot per avisar sobre incidències en el sistema de transport públic ferroviari de l'àrea metropolitana de Barcelona, com ara retards a Rodalies o aturades al metro o als Ferrocarrils de la Generalitat.

On puc trobar una "T-11"?


Però a més, hi han inclòs un sistema per localitzar targetes "T-11", el nom que va rebre la iniciativa per estalviar-se un viatge amb el transport públic utilitzant targetes T-10 esgotades per fer un nou trajecte aprofitant el temps en què encara és vigent i permet fer un transbordament.

Més de 200.000 persones s'han interessat per la idea, que es va donar a conèixer el 22 de gener des del blog de la FAVB. Al blog es recomanava deixar les targetes de deu viatges esgotades en un lloc visible perquè altres usuaris les poguessin reaprofitar. 

Des d'aleshores, a Twitter, els usuaris han fet servir l'etiqueta #t11 per assenyalar on deixaven la T-10 i a quina hora l'havien picada. Hi ha tuitaires que fins i tot apunten on deixen la T-50/30.

Els desenvolupadors de l'aplicació han apuntat que després d'haver conegut la idea per reutilitzar la T-10 "ens ha semblat interessant l'aposta per la "T-11" i hem decidit donar-hi suport".

L'equip que ha desenvolupat Incidències 2.0 forma part del Grup de Recerca de Seguretat en Xarxes i Aplicacions Distribuïdes (SENDA) del Departament d'Enginyeria de la Informació i les Comunicacions (DEIC) a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut