Palma de Mallorca

Palma viu la nevada més important des de l'any 1956

A les Illes Balears ha arribat aquest dissabte la nevada més important dels últims 60 anys i on més s'ha fet notar és a Mallorca. A Palma ha nevat a nivell del mar. Es preveuen episodis de neu interromputs fins diumenge al migdia a la capital balear.

RedaccióActualitzat
La ciutat de Palma ha viscut una de les nevades més importants de la seva història, ja que la d'aquest dissabte possiblement sigui la "segona més important" des de la que va tenir lloc l'any 1956, ha explicat el director del centre meteorològic de Balears, Agustí Jansà.

En declaracions a Europa Press, Jansà ha assenyalat que altres anys, com el 1985 o el 2005, també es van registrar nevades a l'illa, però no van ser tan importants per a la capital balear com la d'aquests dies.

Jansà
ha remarcat que aquesta nevada "intensa", que manté  l'illa en alerta taronja, ha suposat que a la Serra de Tramuntana i al sud de Mallorca hi hagi zones amb fins a 30 centímetres de neu, i  a Palma entre tres i set centímetres.

A Palma la nevada va començar la nit de divendres a dissabte, amb "diversos episodis" de neu, que es van reprendre durant la matinada tot i que "amb alguna interrupció". Tot i això, ha indicat que està previst aixecar l'alerta a les 18.00 hores, de manera que "anirà desapareixent la continuïtat" de les nevades.

A més, ha apuntat que la major part de la neu ha caigut al nord-oest de Mallorca, però que "en bona part" de l'illa no ha nevat. Pel que fa a la resta d'illes, ha indicat que a Menorca està nevant i que a Eivissa cau lleugerament "a estones".

Així, ha opinat que les nevades continuaran interrompudament a Palma fins aquest diumenge al migdia. Serà llavors quan la cota de neu anirà pujant progressivament i deixarà de nevar a la capital balear, encara que potser plourà una mica.

Pel que fa a les temperatures, Jansà ha dit que a Lluc es registren 3 graus sota zero, i que durant aquesta matinada a molts punts de l'illa, com a la Universitat de les Illes Balears (UIB), s'estava a 1 grau sota zero. A la resta de la capital, hi ha hagut mig grau sota zero.

Per a aquest diumenge ha previst que pugui tenir lloc "alguna precipitació", encara que "no ha de ser contínua ni general". En relació amb l'onada de fred que es preveu que arribi a Espanya dimarts que ve, ha manifestat que encara "està una mica lluny", de manera que podria no afectar les illes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut