El Caire

Al-Assad s'enfronta a la Lliga Àrab en rebutjar la seva proposta perquè dimiteixi

La Lliga Àrab ha demanat a Bashar al-Assad que abandoni el poder i que obri un procés de negociació amb l'oposició per formar un govern d'unitat nacional d'aquí dos mesos. Aquesta és la principal conclusió d'una reunió dels ministres d'Afers Estrangers de l'organisme, reunits aquest diumenge al Caire. Síria ja ha rebutjat la proposta, que la veu com una ingerència i una violació de la seva sobirania.

RedaccióActualitzat
Després d'un dia de divisions entre els països membres, la Lliga Àrab feia una petició decidida i cohesionada al règim de Bashar al-Assad. L'organisme panàrab demana al president sirià, Bashar Al-Assad, que abandoni, que transfereixi el poder al vicepresident del país i preveu que es formi un govern d'unitat en el termini de dos mesos perquè convoqui eleccions.

Els caps de la diplomàcia àrab reunits al Caire també han acordat prorrogar un mes la missió dels observadors, tot i que la retirada dels representants de l'Aràbia Saudita d'aquesta delegació la deixa encara més tocada.

Damasc, però, ja ha rebutjat la proposta de la Lliga Àrab. El règim de Bashar Al-Assad ho veu com una ingerència i continua la repressió dels opositors als carrers. Aquest diumenge, els militars van tornar a obrir foc contra els manifestants, malgrat que el règim s'havia compromès a deixar de fer servir la violència i a retirar les tropes del carrer. Davant la impotència d'una violència que s'allarga, alguns països continuen pensant que cal mà dura contra Al-Assad.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut