Madrid

El govern espanyol avançarà 545 milions a Catalunya de la liquidació del 2010

El govern espanyol s'ha mostrat disposat a avançar a la Generalitat els 545 milions d'euros corresponents a la liquidació del 2010. És la meitat dels 1090 milions d'euros que el govern català calcula que li corresponen a Catalunya. Si tiren endavant les negociacions, les arques públiques catalanes se'n veurien beneficiades abans del que estava previst i obtindrien liquiditat. Aquests 545 milions d'euros són diners que s'afegeixen als diners pendents que han d'arribar de la disposició addicional tercera de l'Estatut.

RedaccióActualitzat
Aquest avançament serà una de les qüestions que hi haurà damunt la taula en la pròxima reunió entre Artur Mas i Mariano Rjoy de l'1 de febrer. L'ha anunciat la vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaria i d'aquesta manera s'ha mostrat disposada a avançar els 545 milions d'euros corresponents al 2010 que pertocarien a Catalunya, encara que sempre lligat al compliment dels plans d'ajust i els objectius d'austeritat.

Ha estat un dels anuncis que ha fet en roda de premsa després del Consell de Ministres, on s'ha refermat en el compliment de l'objectiu de reducció del dèficit. D'aquesta manera, Sáenz ha explicat que el govern espanyol durà a terme les mesures necessàries per aconseguir-ho reforçant l'austeritat i fent reformes estructurals.

El govern espanyol manté els objectius de reducció del dèficit per a aquest any i contradiu les declaracions que ha fet aquest mateix divendres el ministre Montoro posant en dubte el compliment de l'objectiu del 4,4% previst per a aquest any.

S'hi ha refermat la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, que també ha defensat que l'executiu farà les reformes necessàries per evitar que es compleixin les previsions negatives de l'FMI.

En aquest sentit, s'ha indicat que es farà una reestructuració per evitar duplicitats en les administracions públiques, que s'ha de fer amb acords entre el govern espanyol i les comunitats autònomes, i també una reforma i simplificació del sistema d'organismes reguladors en un termini breu.

Soraya Sáenz de Santamaría també ha explicat que el Consell de Ministres ha aprovat un nou reial decret per a la seguretat en la navegació. Una setmana després de l'accident del creuer "Costa Concordia", la vicepresidenta ha dit que s'ha aprovat que hi hagi més radars i millors caixes negres en els vaixells per registrar deficiències durant la travessia. Ha indicat que la llei es fa per millorar la seguratat marítima i reduir el perill per al medi ambient que poden suposar els sinistres al mar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut