Barcelona

Montoro dubta que es pugui complir l'objectiu de dèficit del 4,4% previst aquest any

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristobal Montoro, ha posat en dubte que es pugui complir l'objectiu de reduir el dèficit fins al 4,4% aquest any. En una entrevista al "Financial Times Deutchland", Montoro diu que seria desitjable i bo complir-lo, però assegura que el càlcul del 4,4% es basa en previsions desfasades de l'anterior executiu: en un creixement de l'economia del 2,3% aquest any, que no es complirà.

RedaccióActualitzat
De fet, els organismes internacionals apunten a una forta contracció econòmica a Espanya. L'FMI ha revisat a la baixa l'economia mundial pel 2012 i el 2013 i, en el seu informe de previsions, estima que l'economia espanyola es contraurà durant els dos pròxims anys.

De tota manera, Montoro s'ha compromès a reduir al més aviat possible el dèficit per complir amb els criteris de pacte d'estabilitat i de creixement de la UE.

El ministre afegeix al "Financial Times Deutchland" que no espera ajudes de la Unió Europea, però sí comprensió, i ha demanat temps i espai per maniobrar i per superar la crisi al més aviat possible.

Els temors de Montoro no els comparteix al vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría que, a la roda de premsa posterior al consell de ministers, ha desmentit rotundament el ministre d'Hisenda.

Anar al contingut