EUA

Tancat el portal Megaupload i detinguts els seus responsables

La popular pàgina web de descàrregues Megaupload ha tancat i l'FBI n'ha detingut alguns dels responsables, després que el Departament de Justícia dels Estats Units va presentar càrrecs contra un grup de presumptes pirates informàtics i dues companyies que suposadament van obtenir guanys milionaris a través d'aquesta web. Aquest tancament es produeix en ple debat de la polèmica SOPA, la llei que vol acabar amb la pirateria en línia als Estats Units.

RedaccióActualitzat
L'endemà de la protesta de diverses webs en contra de la llei, s'ha revelat l'acusació contra Megaupload. Aquesta acusació considera que el lloc web va ocasionar més de 500 milions de dòlars en ingressos perduts a la indústria cinematogràfica i de la música a causa de les descàrregues de pel·lícules pirates i altres continguts.

Els set individus i les dues empreses, Megaupload Limited i Vestor Limited, estan acusats formalment per un gran jurat de l'estat de Virgínia, sota els càrrecs de conspiració, violació dels drets d'autor i blanqueig de diners. Les penes podrien sumar dècades de presó. De moment han estat detingudes quatre persones a Auckland, a Nova Zelanda. Entre elles hi ha el principal responsable de Megaupload, Kim Dotcom, també conegut com Kim Schmitz. També dos alemanys i un holandès.

Megaupload és un dels principals llocs de descàrrega directa d'arreu del món i compta amb milions d'usuaris, molts dels quals amb comptes de pagament o "premium". Les autoritats han tancat 18 dominis, ha fet 20 registres als Estats Units, Canadà i els Països Baixos i s'han requisat béns per valor de 50 milions de dòlars.

L'FBI ha explicat que portaven dos anys investigant aquest portal. Segons un comunicat del Departament de Justícia, aquestes empreses han aconseguit 175 milions de dòlars de beneficis en cinc anys gràcies a la publicitat i els pagaments dels usuaris amb comptes "premium". La nota afegeix que Megaupload havia aconseguit més de mil milions de visites, uns 50 milions al dia, un 4% del tràfic global d'internet. La pàgina tenia més de 150 milions d'usuaris registrats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut