Madrid

Mor, als 89 anys, el ministre de Franco i president fundador del Partit Popular, Manuel Fraga

Manuel Fraga Iribarne, el ministre de Franco i president fundador del PP, ha mort aquest diumenge a la nit al seu domicili de Madrid, als 89 anys, després d'una llarga malaltia. L'expresident de la Xunta de Galícia i senador dels populars a Madrid s'havia retirat definitivament de la política al setembre per problemes de salut. L'expresident gallec va dedicar 60 anys de la seva vida a la política. Entre les seves primeres responsabilitat hi va haver la de ministre d'Informació i Turisme, durant la dictadura.

RedaccióActualitzat
El popular Manuel Fraga Iribarne ha mort als 89 anys, al seu domicili de Madrid, per una aturada cardíaca provocada per una insuficiència respiratòria que arrossegava des de feia dies.

Personatge clau durant la dictadura franquista, president fundador del Partit Popular i dedicat a la política durant més de 60 anys, Fraga Iribarne ha mort envoltat de la seva família, després d'una llarga malaltia.

En les últimes setmanes, i després d'una caiguda domèstica, l'expresident de la Xunta de Galícia i ministre d'Informació en l'època franquista, havia empitjorat de salut. De fet, va estar en actiu fins al mes de setembre, quan va decidir retirar-se.

La capella ardent s'instal·larà a Madrid

Aquest dilluns, a partir de les 10.30 del matí, quedarà instal·lada la capella ardent al domicili que Fraga tenia a Madrid. Per exprés desig de la família, només hi podran assistir els familiars i amics més propers del polític.

Manuel Fraga era considerat un dels pares de la Constitució espanyola i per això s'havia especulat amb la possibilitat que s'instal·lés la capella al Congrés dels Diputats. La família, però, ha rebutjat aquesta opció i ha preferit un comiat íntim.

El popular serà enterrat dimarts, al municipi corunyès de Perbes, lloc de residència de l'exsenador.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut