Façana d'una oficina d'Unnim
Façana d'una oficina d'Unnim
Barcelona

Antifrau obre expedient a dos alts càrrecs sanitaris i a sis exdirectius d'Unnim

El president de l'Institut Català de la Salut, Josep Prat, fins dimecres compaginava aquesta responsabilitat, que no està remunerada, amb la de conseller del grup sanitari privat USP Hospitals i la de director general del grup d'empreses municipals de Reus Innova. Ramon Bagó, que és conseller del Consorci de Salut de Catalunya, és alhora president del grup Serhs, un "holding" d'empreses privades que subministra serveis a diversos hospitals. D'altra banda, investiga la legalitat dels plans de pensions milionaris de sis exdirectius d'Unnim, entitat que va rebre ajuts públics i que actualment està controlada pel Banc d'Espanya. Es tracta de la primera actuació d'Antifrau en el sector financer.

RedaccióActualitzat
L'Oficina Antifrau de Catalunya va signar l'obertura de l'expedient d'investigació aquest dijous, i ara l'organisme investigarà el cas per decidir si és susceptible o no de traslladar-lo als tribunals.

Fonts d'Unnim han explicat que desconeixien que s'hagués iniciat l'esmentat procediment i que aquest divendres el departament jurídic d'Unnim s'ha posat en contacte amb l'OAC, però han declinat fer valoracions.

Entre els sis exdirectius que sumen els vuit milions en plans de pensions figura l'exdirector general d'Unnim, Enric Mata, que es va jubilar el 2011 després d'una trajectòria de més de 30 anys.

Ell és l'únic que ja gaudeix de la remuneració, que va decidir rebre fraccionada cada mes en comptes de cobrar-la en una sola vegada, ja que els altres cinc exdirectius encara no han arribat a l'edat de jubilació per poder beneficiar-se dels plans de pensions.

Els altres cinc exdirectius són l'exdirector general de Caixa Manlleu, Dídac Herrero, Josep Maria Coma, Emili Pané, Lluís Faura i Antoni Cruz, que van abandonar Unnim la primera meitat de 2011.

Respecte a les remuneracions per vuit milions, dos corresponen directament a plans de pensions, i els sis a pòlisses addicionals, establertes per equiparar la jubilació al sou dels directius quan estaven en actiu, ja que els plans de pensions tenen limitacions màximes d'aportació.

Anar al contingut