Els funcionaris de presons es mobilitzen contra les retallades. (Foto: ACN)
Els funcionaris de presons es mobilitzen contra les retallades. (Foto: ACN)
Barcelona

Govern i sindicats de presons no arriben a un acord i s'emplacen a continuar negociant

Govern i sindicats de presons han tancat sense acord la reunió i s'han emplaçat a seguir negociant aquest divendres. La tarda ha estat complicada. La trobada en un primer moment s'ha suspès. La irritació dels sindicats i els advertiments de trencar les negociacions han fet que les parts tornessin a reunir-se. Segons han explicat fonts del Departament de Justícia, s'ha posat damunt la taula una nova proposta per mirar d'avançar en l'acord del nou conveni col·lectiu i minimitzar les retallades que afecten els treballadors de presons. Però sembla que la proposta ha estat insuficient i les converses es reprendran aquest divendres.

RedaccióActualitzat
Després d'anunciar l'ajornament de la reunió, els sindicats s'han mostrat molt molestos. El representant del sindicat CSIF, Christian Pérez, ha carregat contra la conselleria de Justícia i els ha acusat de "falta total de respecte".

Per la seva banda, el sindicat UGT-Presons ha considerat la suspensió de la trobada de "presa de pèl" i ha amenaçat de trencar les negociacions amb la Direcció General de Serveis Penitenciaris si no es tornava a convocar la reunió aquest dijous amb una proposta que els permetés continuar negociant.

L'advertiment hauria estat atès ja que la Direcció de Serveis Penitenciaris ha tornat a convocar les parts a una trobada aquest dijous, que ha qcabat sense donar fruïts.

Tot i no assolir-se un acord aquest dijous, els dotze funcionaris de presons tancats a la Direcció General de Serveis Penitenciaris han tornat a casa seva després de passat dues nits consecutives a l'interior de l'edifici.

La convocatòria de la reunió d'aquest dijous semblava un pas decisiu per assolir un acord després que, dimecres, es van desbloquejar les negociacions.

Els representants sindicals van demanar llavors als treballadors que abandonessin les mesures de pressió als centres penitenciaris, perquè les posicions entre sindicats i l'administració començaven a acostar-se.

Els punts en què s'havia arribat a un acord eren els que no afecten directament les partides econòmiques, com ara els canvis de rotació del personal, la compactació de les maternitats o alguns dies personals.

Per la seva banda, després d'una reunió amb el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, va manifestar que confia que el govern i els representants dels funcionaris de presons assoliran aviat un acord que posarà punt final al conflicte que tenen obert.

La consellera ha expressat el seu "respecte" per les reivindicacions del col·lectiu i s'ha mostrat convençuda que totes dues parts podran acostar posicions.
Anar al contingut