El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol. (Foto: ACN)
El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol. (Foto: ACN)

CiU, disposada a introduir "rebaixes" en la taxa turística i el tiquet moderador

La taxa turística i el tiquet moderador. CiU ha posat damunt la taula una rebaixa d'aquestes dues mesures, incloses en la llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat per al 2012, a canvi d'obtenir els suports necessaris per tirar endavant els comptes del govern. El Partit Popular de Catalunya, el PSC i ERC són els únics grups que estan disposats a negociar els pressupostos amb CiU i han presentat esmena a la totalitat a la llei d'acompanyament, la qual cosa que obliga la federació nacionalista a dialogar.

RedaccióActualitzat
Ho ha anunciat el president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, en una roda de premsa després de l'executiva de Convergència Democràtica de Catalunya.

Oriol Pujol ha remarcat que la decisió del govern de cobrar un euro per recepta amb independència de la renda de cada usuari és una mesura que busca "moderar la despesa farmacèutica". Tot i això, com ja va anunciar el conseller de Salut, Boi Ruiz, CiU està disposada a introduir límits en funció "de les rendes" dels usuaris, o bé a deixar-ne fora els malalts de caràcter crònic.

Pel que fa a la taxa turística, és a dir, el cobrament d'entre un i tres euros per pernoctació, Oriol Pujol ha assegurat que l'executiu està disposat a "modular" l'abast de la mesura amb la finalitat de preveure que algun producte turístic o algun tipus d'establiment n'estiguin "exempts".

CiU ha demanat "coherència" a l'oposició a l'hora de negociar la llei d'acompanyament. Al PPC, Pujol li ha retret que defensi la rebaixa d'impostos a Catalunya, mentre el govern espanyol augmenta l'IRPF. El portaveu de CiU ha reptat el PSC a presentar "un pressupost alternatiu" al del govern per al 2012, en lloc d'"apuntar-se a la pancarta".
Anar al contingut