Madrid

María de Llanos de Luna Tobarra, nova delegada del govern espanyol a Catalunya

El segon Consell de Ministres del govern de Mariano Rajoy ha servit per concretar, a més de les primeres retallades, els noms d'un segon grup d'alts càrrecs. La portaveu adjunta del PP català al Parlament, María de Llanos de Luna Tobarra, ha estat nomenada delegada del govern espanyol a Catalunya. De Llanos és diputada i en l'última etapa de José María Aznar ja havia estat subdelegada del govern a Barcelona, concretament, entre el 2003 i el 2004. En la seva tasca parlamentària, De Luna ha destacat per la seva defensa del bilingüisme fent les seves intervencions en castellà.

RedaccióActualitzat
Eduardo Torres-Dulce ha estat designat substitut de Cándido Conde-Pumpido. Torres Dulce, de 61 anys, és fiscal de sala del Tribunal Suprem. Va començar la carrera el 1975 i ha estat destinat al Tribunal Constitucional, al Consell Fiscal i al Tribunal Suprem; fins i tot ha passat -amb polèmica- per la Federació Espanyola de Futbol.

Ignacio Ulloa, fins ara jutge del Tribunal Constitucional, és a partir d'ara el secretari d'Estat de Seguretat, mentre que Víctor Calvo-Sotelo, fill de l'expresident espanyol, ha estat nomenat secretari d'Estat de Telecomunicacions.

S'acaba el comandament únic per a Policia i Guàrdia Civil

A la cúpula d'Interior, el govern de Rajoy ha decidit tornar a dividir el comandament únic per a la Policia i la Guàrdia Civil que va establir Rubalcaba. El nou director general de la Policia és Ignacio Cosidó, fins ara un dels portaveus del PP al Congrés, que ha estat durant tota la legislatura exigint explicacions a Rubalcaba pel "cas Faisà", en què s'investiga un suposat avís de la policia el 2006 a presumptes membres de la xarxa d'extorsió d'ETA advertint-los d'una batuda policial.

Per la seva banda, l'exdelegat del govern a Galícia, diputat per la Corunya i estret col·laborador de Rajoy, Arsenio Fernández de Mesa, ha estat nomenat cap de la Guàrdia Civil.

21 de les 24 secretaries d'estat ja tenen titular

En aquesta reunió, l'executiu de Rajoy també ha nomenat molts dels secretaris d'estat que faltaven, de manera que només queden pendents els nomenaments dels titulars d'Afers Estrangers i Cooperació, per a Iberoamèrica i de Defensa. Amb els nomenaments d'aquest divendres i els de divendres passat, l'estructura dels ministeris queda així:

Presidència
Relacions amb les Corts: José Luis Ayllón
Comunicació: Carmen Martínez Castro

Economia i Competitivitat
Economia i Suport a l'Empresa: Fernando Jiménez Latorre
Comerç: Jaime García Legaz
Investigació, Desenvolupament i Innovació: Carmen Vela

Hisenda i Administracions Públiques
Administracions Públiques: Antonio Beteta
Hisenda: Miguel Ferré
Pressupostos i Despeses: Marta Fernández Currás

Ocupació i Seguretat Social
Ocupació: Engracia Hidalgo
Seguretat Social: Tomás Burgos

Indústria, Energia i Turisme
Energia: Fernando Martín
Telecomunicacions i Societat de la Informació: Víctor Calvo-Sotelo
Turisme: Isabel Borrego

Foment
Planificació i Infraestructures: Rafael Catalá

Afers Estrangers i Cooperació
Per a la Unió Europea: Iñigo Méndez de Vigo

Interior
Seguretat: Ignacio Ulloa Rubio

Justícia
Justícia: Fernando Román García

Sanitat, Serveis Socials i Igualtat
Serveis Socials i Igualtat: Juan Manuel Moreno

Educació, Cultura i Esport
Cultura: José María Lasalle
Educació, Formació Professional i Universitats: Fernando Benzo

Agricultura, Alimentació i Medi Ambient
Medi Ambient: Federico Ramos
Anar al contingut