Pyongyang

Corea del Nord mitifica Kim Jong Il en els funerals d'estat

El funeral d'estat del líder nord-coreà Kim Jong Il ha començat de matinada, hora nostra, a Pyongyang. La televisió estatal nord-coreana torna a mostrar imatges de milers de persones plorant desconsoladament al pas del fèretre del dictador, mort fa onze dies d'un atac de cor.

RedaccióActualitzat
Els funerals han començat aquesta matinada amb la cúpula del poder -amb el fill i successor del règim, Kim Jong Un- compareixent per últim cop davant la capella ardent per fer un minut de silenci.

A continuació, una comitiva de vehicles funeraris ha començat a desfilar amb el taüt per la capital nevada, Pyongyang. Una limusina porta el fèretre, un altre vehicle duu un retrat gegant seu i un camió condueix una orquestra militar.

També hi ha unitats militars marxant a peu i desenes de cotxes de gamma alta, amb els màxims dirigents del règim.

No hi ha cap delegació estrangera a l'acte. El govern, però, ha fet tornar els compatriotes que treballen a l'estranger per participar en les exèquies, segons la premsa sud-coreana.

El funeral es desenvoluparà durant el dia d'avui. Encara no se sap com serà la resta de la cerimònia, però es creu que es farà una processó pels carrers de Pyongyang, com ja es va fer amb el seu pare, Kim Il Sung.

El que sí que se sap és que demà tindrà lloc una altra cerimònia, en què els nord-coreans faran tres minuts de silenci i es dispararan salves d'honor.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut