Madrid

La Casa del Rei va aconsellar a Urdangarin que busqués feina fora d'Espanya

La Casa del Rei va aconsellar a Iñaki Urdangarin que abandonés l'Institut Nóos i que es posés a treballar per a algú altre, a poder ser fora d'Espanya. Concretament, va ser un assessor legal extern de la Casa del Rei qui va advertir-lo perquè deixés els negocis que feia al capdavant de l'Institut Nóos, ja que aquesta entitat estava duent a terme accions lucratives. Un any després, a més, li va recomanar que busqués feina fora d'Espanya.

RedaccióActualitzat
Després de les informacions publicades per diversos mitjans, fonts de la Casa del Rei consultades per l'agència EFE han precisat que l'assessor legal extern va viatjar a Barcelona a la primavera del 2006 per conèixer de prop la situació de l'Institut Nóos. Va ser aleshores quan, després de comprovar que les seves activitats no eren conformes amb les finalitats fundacionals que tenia, va aconsellar a Urdangarin que se'n desvinculés.

Les mateixes fonts han confirmat que Urdangarin va acceptar el consell i va abandonar Nóos al juny del 2006. El duc de Palma, juntament amb els seus socis, va inscriure en el registre una fundació per promoure la cultura i l'esport. No obstant això, aquesta fundació no va arribar a operar com a tal, perquè l'assessor de la Casa del Rei va comprovar que el seu funcionament tampoc estava plantejat de forma adequada.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut