Imatge d'arxiu del president de Cecot, Antoni Abad
Imatge d'arxiu del president de Cecot, Antoni Abad
Barcelona

La patronal critica l'ajornament dels pagaments a proveïdors i alerta de les conseqüències

Els agents econòmics han estat crítics amb l'anunci de la Generalitat d'ajornar el pagament a proveïdors. Creuen que el govern no ha estat previsor i que hauria d'haver calculat el retard dels diners de Madrid. La patronal tem que moltes empreses no puguin fer front als seus deutes i els comerciants que aquestes mesures incidiran sobre el consum.

RedaccióActualitzat
Els empresaris consideren que la situació econòmica ja és prou greu perquè, a sobre, no cobrin de la Generalitat quan toca.
A més, argumenten que aconseguir els diners per altres vies, com ara demanar un crèdit, també és força complicat.

El secretari general de la patronal CECOT, David Garrofé, ha demanat a la Generalitat que pagui tan aviat com sigui possible i h responsabilitzat directament  d'aquesta situació al govern central. "L'únic que hem de demanar és que si no paguen abans del 31, que paguin com a mínim la primera o la segona setmana de gener. També entenem que això va vinculat al pagament de Madrid. Tenim molt clar qui n'és el responsable últim del que ens està passant".

De la seva banda, la directora d'Economia de Foment del Treball, Mercè Pizarro, acusa la Generalitat de falta de previsió. "El govern ja sabia, o més o menys intuïa, que aquests diners trigarien en arribar i hauria d'haver tingut prevista la provisió de pagament".

Els empresaris recorden que les administracions ja els paguen molt tard sempre, i que moltes empreses han hagut de tancar.
Anar al contingut