Madrid

La Casa del Rei aparta Urdangarin dels actes oficials pel seu comportament "no exemplar"

La Casa del Rei creu que el comportament d'Iñaki Urdangarin no sembla exemplar, encara que demana respecte per la presumpció d'innocència. Aquesta institució també ha anunciat que el duc de Palma deixarà de participar en activitats oficials.

RedaccióActualitzat
La Casa del Rei ha assegurat que les activitats empresarials del duc de Palma que estan sent investigades per la justícia no semblen pròpies d'un "comportament exemplar", però ha demanat respecte per la seva presumpció d'innocència. I mentre no s'aclareixen els fets, la Zarzuela ha anunciat que Iñaki Urdangarin quedarà apartat de l'activitat oficial i de l'agenda de la família reial.
 
Ho ha anunciat el cap de la Casa del Rei, Rafael Spottorno, durant un esmorzar informatiu amb els mitjans de comunicació que habitualment segueixen les informacions de la Zarzuela. Spottorno ha explicat que la decisió d'apartar Urdangarin de l'agenda oficial l'han pres el rei i el mateix duc de Palma i ha afegit que la Casa del Rei ja no pot anar més enllà en el judici de les activitats d'Urdangarin i que ha de ser la justícia que faci la seva feina.

Transparència en els comptes

Però més enllà del que acabi passant amb les investigacions referents al duc de Palma, aquest cas pot obrir una nova etapa en la família reial, que sembla disposada a millorar la transparència informativa al seu voltant. En aquest sentit, han anunciat que "presumiblement abans de finals d'any" publicarà al seu web el desglossament del pressupost que rep anualment de l'Estat.

Igualment, s'han constituït diversos grups de treball dirigits pel secretari general de la Casa, Alfonso Sanz, que estudiaran com es podrien ajustar les despeses que procedeixen no de la partida destinada a la Casa del Rei, sinó d'altres ministeris, com és el cas de la seguretat, els vehicles oficials, els treballadors de la plantilla de Patrimoni Nacional, de la guàrdia reial o del personal que depèn de la secretaria general de la Casa.


VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut