L'equip d'informatius, rodejant la presentadora, Caterina Noguera, s'han acomiadat.
El tancament de la televisió i la ràdio de Mallorca comportarà l'acomiadament de 117 persones.
Mallorca

La fi de la Televisió de Mallorca, punta de llança d'un canvi de model comunicatiu a les Illes

Televisió de Mallorca ha emès aquest divendres el seu últim informatiu, el primer pas de la fi d'aquest cadena a causa d'un expedient de regulació d'ocupació, que afectarà 117 treballadors. La ràdio havia deixat d'emetre unes hores abans. El Consell de Mallorca va prendre la decisió de tancar l'ens públic com a mesura per prioritzar els recursos i disminuir el deute. Aquesta és la punta de llança d'un canvi en el model comunicatiu que impulsa el govern popular de les illes i que també afecta IB3, la televisió autonòmica.

RedaccióActualitzat
Els professionals d'informatius de Televisió de Mallorca es van acomiadar lamentant la seva "mort", un fet que revela, segons ells, que el periodisme està en hores baixes.

La cadena va néixer el 2006 de la mà d'Unió Mallorquina i tancarà definitivament el 31 de desembre amb l'argument que és deficitària. Els treballadors presentaran un recurs contra l'acomiadament col·lectiu de la plantilla.

Els recursos econòmics de l'ens provenien, bàsicament, del Consell de Mallorca, que considera insostenible continuar subvencionant els canals de la televisió i la ràdio, ja que el 50% dels fons que hi destinaven provenien de préstecs.

Menys català, menys presència de la CCMA

El panorama comunicatiu de les Illes Balears està canviant els últims temps. IB3, la televisió autonòmica, tindrà l'any que ve un 40% menys de pressupost i perdrà els drets per emetre la Lliga de Campions i la Fórmula 1. A més, es renegociarà l'acord publicitari amb el Mallorca.

Un altre canvi important que hi haurà a IB3 és la reducció de la inversió per comprar pel·lícules i sèries, fet que comporta, a la pràctica, una reducció de les emissions en català. I és que la direcció de la cadena assegura que els surt més barat comprar estrenes en castellà, ja que així s'estalvien el doblatge de TV3.

El coordinador de l'Obra Cultural Balear, Tomeu Martí, ha alertat a Catalunya que l'actual govern balear, encapçalat pel popular José Ramón Bauzá, va encaminat a reduir a la mínima expressió la presència dels canals de la CCMA a les illes: "Els fa nosa que aquí arribi TV3 i el 33 i que puguem veure un canal importantíssim com és l'infantil i juvenil de la corporació", ha dit.

Martí ha afegit que, tot i això, continuaran lluitant per recuperar l'emissió de TV3 que es veu a Catalunya, en lloc del canal internacional, on no es dóna tanta importància a la producció pròpia.

Anar al contingut