Brussel·les

El nou govern belga jura el càrrec després d'una crisi rècord

La foto de família ha oficialitzat la fi del buit de poder de 541 dies a Bèlgica. El nou govern, encapçalat pel socialista francòfon Elio Di Rupo, ha jurat el càrrec aquest dimarts davant el rei Albert II, un any i mig després de les eleccions legislatives. Amb el famós corbatí al coll, Di Rupo demanarà aquesta setmana la confiança del Parlament, tot i que haurà d'interrompre la sessió per participar a la cimera europea de Brussel·les de dijous i divendres.

RedaccióActualitzat
Bèlgica va arrabasar a l'Iraq el dubtós honor de tenir el rècord de durada de formació d'un govern i, ara que ha estat possible acordar un executiu, el país ha reaccionat amb un entusiasme moderat.

Una explicació d'aquest fenomen pot ser la durada mateixa de la crisi de govern, afegida a la situació econòmica que ha d'afrontar l'executiu i al fet que les principals figures del govern d'Yves Leterme es mantenen al nou govern, tot i que, algunes, amb canvi de papers.

Així, el liberal francòfon Didier Reynders, ministre de Finances des del 1999, ha assumit ara Afers Exteriors. I el cap de la diplomàcia, el cristianodemòcrata flamenc Steven Vanackere, serà l'encarregat d'aplicar les retallades per reduir el dèficit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut