Els tres cooperants van ser segrestats en un camp de refugiats de Tindouf.
Els tres cooperants van ser segrestats en un camp de refugiats de Tindouf.
Nouadhibou

Detenen els presumptes autors del segrest dels tres cooperants als campaments saharauis

La policia mauritana ha detingut els dos presumptes autors del segrest de dos ciutadans espanyols i una italiana el mes d'octubre passat en un camp de refugiats saharauis a Tindouf. Els segrestadors han estat detinguts en un hotel situat al centre de Nouadhibou, al nord-est del país. Els ostatges van ser capturats mentre dormien i haurien estat traslladats a Mali. L'acció encara no ha estat reivindicada, però es creu que en podria ser responsable Al-Qaida del Magreb Islàmic.

RedaccióActualitzat
Fonts policials mauritanes han explicat que es tracta de dos joves originaris del Sàhara Occidental, un de 32 anys i un de 29, que comparteixen els mateixos cognoms (Ahmed Baba), sense que se sàpiga del cert si tenen parentiu. Tots dos van entrar en territori maurità fa onze dies i es van establir en un pis a Nouadhibou, a la frontera nord del país.

Allà van despertar les sospites de les autoritats i van ser sotmesos a vigilància en les seves trucades telefòniques, fins que van entrar en contacte amb altres persones relacionades amb el segrest. Tanmateix, les mateixes fonts han precisat que no tenen la certesa que els dos detinguts siguin els segrestadors.

Els cooperants Enric Gonyalons, Ainhoa ​​Fernández i Rossella Urru, que treballaven en diversos projectes en els campaments de Tindouf, van ser segrestats el 23 d'octubre passat després d'una topada armada entre homes desconeguts i guardians del camp a les ordres del Front Polisario. Fins ara, no es té cap notícia dels cooperants i ningú ha reivindicat públicament l'autoria del segrest, encara que accions similars han estat perpetrades per Al-Qaida del Magreb Islàmic.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut