Pontevedra

Rajoy fa la seva primera aparició pública i avisa que "el que espera a Espanya és molt difícil"

Mariano Rajoy ha fet la seva primera aparició pública des que va guanyar les eleccions el 20 de novembre. El president "in pectore" ha escollit la seva terra natal, Galícia, des d'on ha avançat que la situació és complicada. Diu Rajoy que "el que espera a Espanya és molt difícil". Per això, demana l'ajuda de tota "la nació". Assegura que tenen "les idees clares" tot i que les coses "no seran fàcils".

RedaccióActualitzat
Tretze dies després de ser elegit president d'Espanya, Mariano Rajoy ha fet la seva primera aparició pública. El líder del PP ha escollit Pontevedra per fer una breu compareixença davant els mitjans sense preguntes.

En la seva intervenció, Rajoy ha deixat clar que "el que espera a Espanya és molt difícil". El futur cap de l'executiu ha improvisat una reunió de mitja hora a la seu del PP de Pontevedra i ha estat molt gràfic en la seva excusa de perquè no s'ha fet una trobada més llarga: "No està la cosa per sopars".

El líder del PP ha demanat l'ajuda de tots per sortir de la crisi perquè, diu, aquesta feina "no és tasca d'un sol govern, sinó de tota la nació".

Tot i el panorama que esbossen les seves declaracions, Rajoy ha volgut tranquil·litzar els assistents assegurant que tenen "les idees clares". En concret, el president "in pectore" ha assegurat que està "a favor de controlar la despesa" per "no viure per sobre de les nostres possibilitats" ja que "no podem gastar el que no tenim".

Treballant sense focus

Des que va guanyar les eleccions, Rajoy ha esquivat els focus mediàtics. Tot i això, el PP assegura que el seu líder ha estat treballant tot aquest temps per treure Espanya de la situació en què es troba.

Tot i que no s'ha vist Rajoy fins aquest dissabte, han transcendit diverses accions de qui serà el president espanyol. Hi ha hagut declaracions via Twitter, contactes amb líders estrangers i peticions als agents socials.

Rajoy assistirà el 8 de desembre a la reunió del Partit Popular Europeu, a Marsella, on es veurà amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, i altres dirigents europeus. Diu que els traslladarà el seu compromís amb el control del dèficit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut